Urmărește emisiunea live


Rapid Bucureşti revine oficial în fotbalul românesc. Cine a cumpărat marca și trofeele

Fotbal Club Rapid Bucureşti, Giuleştina, Uniunea Fotbal Club Rapid Bucureşti și cele 23 de cupe şi trofee au fost achiziționate de proaspăt promovata Academia Rapid.

Gruparea de fotbal Academia Rapid, care a promovat la finalul sezonului recent încheiat în Liga a III-a, se numeşte începând de joi Fotbal Club Rapid Bucureşti după ce a achitat integral suma de 406.800 de euro plus TVA cu care a cumpărat la licitaţie mărcile, culorile şi trofeele clubului aflat în faliment, SC FC Rapid SA.

Clubul din Liga a III-a a făcut anunţul pe site-ul oficial. 'De azi, suntem oficial Fotbal Club Rapid Bucureşti. Vestea mult aşteptată de către toţi rapidiştii a fost primită astăzi de la lichidatorul judiciar Mihai Florea. Rapid a plătit restul de 90% din preţul de achiziţie al mărcii, astfel încât, începând de astăzi clubul nostru a obţinut certificatele de marcă, deţinute de SC Fotbal Club Rapid SA: Fotbal Club Rapid Bucureşti, Giuleştina, Uniunea Fotbal Club Rapid Bucureşti. Pe lângă acestea, s-au achiziţionat şi 23 de cupe şi trofee, aflate în inventarul SC Fotbal Club Rapid SA', se arată pe site-ul citat.

Marca Fotbal Club Rapid Bucureşti, cumpărată

De asemenea, lichidatorul judiciar al SC FC Rapid SA, Mihai Florea a confirmat informaţia: 'A fost achitată suma integrală de achiziţie a mărcii Fotbal Club Rapid Bucureşti'. În 12 iunie, Academia Rapid a cumpărat la licitaţie cu 406.800 de euro plus TVA mărcile, culorile şi trofeele clubului aflat în faliment, achitând la acea dată doar 10% din preţul de achiziţie.

Mărcile, culorile, sigla şi trofeele FC Rapid s-au vândut abia la a 19-a licitaţie. Lichidatorul judiciar al FC Rapid SA a organizat în total 19 licitaţii pentru vânzarea mărcilor, culorilor şi trofeelor clubului de fotbal

Datorii de 4 milioane

Gruparea de fotbal SC FC Rapid SA a intrat în procedură de insolvenţă în 7 decembrie 2012, iar la 13 iunie 2016 Tribunalul Bucureşti a dispus intrarea în faliment şi dizolvarea societăţii. Suma totală a datoriilor clubului aflat în proprietatea omului de afaceri Valerii Moraru era de 17.754.712 lei, aproximativ 4 milioane de euro. Conform legii, lichidatorul trebuia să scoată la licitaţie sigla, culorile şi mărcile FC Rapid.

După declararea falimentului, echipa de fotbal FC Rapid a fost exclusă în vara anului 2016 din Liga I. Academia Rapid, club înfiinţat în 2017 în asociere cu Primăria Sectorului 1, a câştigat ediţia 2017-2018 a Ligii a IV-a, pe Bucureşti, iar apoi a câştigat barajul pentru promovarea în Liga a III-a disputat cu AFC Singureni, câştigătoarea Ligii a IV-a din Judeţul Giurgiu.

Vezi și: Rapid, transfer de la FCSB. Surpriză în Giulești


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel