Rambursările pentru unele programe POSDRU vor fi amânate

teodorovici
teodorovici

Premierul Victor Ponta a declarat că rambursările pentru unele programe POSDRU nu vor putea fi plătite de Comisia Europeană anul acesta. Ministrului Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, urmează să plece imediat la începutul anului  la Bruxelles pentru a discuta cu comisarii europeni măsurile pe care trebuie să le ia autorităţile române.

La începutul ultimei ședințe de Guvern, de joi, premierul a arătat că, dacă pentru Programul Operaţional de Mediu plăţile de la Comisia Europeană au intrat la buget anul acesta, la alte programe "nu au intrat banii europeni, aşa cum se previzionaseră într-un mod hiper-optimist".

"Domnul ministru Teodorovici, după întâi să mergeţi imediat la Bruxelles să discutaţi cu comisarul Hahn şi cu comisarul Andor, să discutaţi direct ceea ce avem de făcut de la începutul anului", i-a cerut Ponta lui Teodorivici.

"Voi discuta cu oficialii europeni chestiuni concrete. Nu are rost să vorbim despre scenarii pesimiste cu privire la blocarea fondurilor. Vom face tot posibilul pentru a rambursa banii beneficiarilor. Asta este obligaţia mea", a declarat Eugen Teodorovici pentru DeCe News.

 În şedinţa de săptămâna trecută, premierul l-a întrebat pe ministrul Fondurilor Europene dacă România va primi la sfârşitul acestui an o parte din fonduri de la Comisia Europeană pentru programul privind Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), iar acesta a arătat că se discută cu oficialii CE pentru a vedea "dacă este posibil, până la final de an, să intre anumite fonduri".

 Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat vineri, în timpul audierii din comisiile de specialitate ale Parlamentului, că Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane a fost parţial deblocat, un nou audit fiind însă aşteptat la sfârşitul lunii ianuarie 2013.

%

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel