Raluca Turcan: USL a politizat o serbare de Halloween

Deputatul PDL Raluca Turcan acuză USL că a dus politizarea la extrem, deoarece două directoare de școli din Sibiu au fost concediate la cererea Inspectorului școlar general al județului, după ce au însoțit-o pe democrat-liberală la o serbare de Halloween.

O sărbătoare americană a devenit motiv de conflict politic în România. Raluca Turcan spune că s-au solicitat demisiile a două directoare de școli din Sibiu, pentru simplul fapt că aceastea s-au afișat cu ea la o serbare de Halloween. ”Inspectorul școlar general al județului Sibiu a cerut demisia imediată a două directoare de școli din Sibiu pentru că au participat, alături de mine, la o serbare de Halloween. O serbare care nu a avut nimic politic, care nu a afișat niciun însemn politic și la care cuvântul politică nu a fost rostit. (...) Acum, inspectorul școlar general a trecut la represalii împotriva unor directoare de școală – amenințări, presiuni. Greșeala lor capitală, în viziunea inspectorului, a fost că s-au afișat cu mine,” spune Raluca Turcan.

Deputatul PDl spune că ”politizarea grotească” a USL s-a manifestat într-un mod comunist, prin acțiunea inspectorului școlar general al județului. ”Demisia sau demiterea – li s-a transmis acestor directoare, în cel mai pur stil securist și comunist. Performanța a ajuns să nu mai conteze în regimul USL. Criteriile de evaluare au ajuns să nu existe în regimul USL. Presiunile politice, teroarea politică – este tot ce contează în regimul USL. ”Demisia sau demiterea – li s-a transmis acestor directoare, în cel mai pur stil securist și comunist. Performanța a ajuns să nu mai conteze în regimul USL. Criteriile de evaluare au ajuns să nu existe în regimul USL. Presiunile politice, teroarea politică – este tot ce contează în regimul USL.  Aceste represalii la adresa unor cadre didactice care nu au comis nicio ilegalitate, nicio încălcare a normelor de conduită, reprezintă un fapt fără precedent care arată modul josnic în care PSD-ul face campanie,” acuză democrat liberala.

Raluca Turcan anunță că va depune plângere penală împotriva inspectorului școlar general pentru abuz în serviciu și solicită ministrului educației, Ecaterina Andronescu, demiterea inspectorului sibian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel