Raluca Turcan susține „Vinerea Verde”: Am venit la sediul Ministerului cu un automobil electric

Ministrul Muncii Raluca Turcan / Foto: Facebook Raluca Turcan
Ministrul Muncii Raluca Turcan / Foto: Facebook Raluca Turcan

Raluca Turcan susține campania „Vinerea Verde”, iar astăzi a venit la sediul Ministerului cu un automobil electric. 

Printr-o postare pe Facebook, ministrul Muncii Raluca Turcan a transmis că „în această dimineață, am venit la sediul Ministerului cu un automobil electric. Este genul de automobil pe care îl folosesc cu plăcere nu atât pentru confortul pe care îl oferă, ci pentru faptul că este prietenos cu mediul.”

Estimările arată că fiecare dintre noi suntem răspunzători față de mediul încunjurător pentru 7000 de kg de CO2 anual, în mare parte din cauza faptului că folosim automobile ”clasice”, a subliniat Turcan.

Ministrul Muncii salută inițiativa Ministerului Mediului de a institui Vinerea Verde în România, începând de astăzi – „adică o zi pe săptămână în care să lăsăm mașinile acasă și să apelăm la alte metode de deplasare către serviciu. Nu sunt singura care am apelat la o metodă ”curată” de deplasare astăzi, colegii mei din minister au făcut același lucru, în funcție de opțiunile personale și de distanța până la locul de muncă.

Faptul că noi, cei din instituțiile publice, suntem primii care punem în practică ideea unei Vineri Verzi este un semnal cât se poate de limpede că este vorba de o politică publică asumată și nu doar de un gest simbolic.”

Ministerul Muncii, posibilitate de a opta pentru „achiziții verzi”

„Din acest punct de vedere, avem posibilitatea și aici, la Ministerul Muncii, de a opta pentru ”achiziții verzi” – adică pentru reînnoirea parcului auto cu mașini electrice, soluție pe care o avem în vedere în viitorul apropiat. De asemenea, vom gândi o amenajare a spațiului exterior care să permită parcarea bicicletelor în siguranță, pentru angajații care doresc să apeleze la această soluție.

Îmi doresc foarte mult ca ceea ce facem astăzi, în Vinerea Verde, să devină un mod de viață, o opțiune firească din grijă pentru mediu, pentru sănătatea noastră și a copiilor noștri. Proiectul gândit de Ministerul Mediului punctează un lucru foarte important: acela că administrațiile locale trebuie să pună la dispoziția locuitorilor facilități care să susțină această opțiune. Mulți dintre primarii PNL au făcut deja acest lucru, nu doar în Cluj, ci și în localități mici din țară care beneficiază de transport public în comun cu autobuze electrice, de piste pentru biciclete și de alte astfel de facilități. Urmează Capitala și sunt convinsă că schimbările vor veni în ritm alert, odată cu noua administrație.”, a mai scris ministrul Raluca Turcan.

Turcan, apel către români 

În încheiere, Raluca Turcan a lansat un apel către toți românii.

Indiferent de orașul în care locuiesc și de mijloacele pe care le au la dispoziție, să se alăture inițiativei Vinerea Verde, pentru că este exact acel gen de proiect care reușește numai dacă acționăm împreună: autorități, companii, oameni. Cu toții dorim să avem o calitate a vieții mai bună și un viitor mai curat pentru copiii noștri.”, a adăugat Turcan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel