Raluca Turcan se teme că majoritatea din jurul PSD va face 'zile fripte' noului guvern

Vicepreşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), deputatul de Sibiu Raluca Turcan, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că se teme că majoritatea care a fost până acum în jurul Partidului Social Democrat (PSD) se mută în opoziţie 'pentru a face zile fripte' noului guvern, 'doar prin prisma câştigului electoral la viitoarele alegeri'.

Raluca Turcan spune că 'PNL va colabora cu acest guvern de tehnocraţi'.

'Nu am nicio temere legată de modul în care PNL va colabora cu acest guvern de tehnocraţi. Dacă am o temere şi o am, ea vine din faptul că fosta majoritate din jurul PSD se poate muta în opoziţie în Parlamentul României şi să blocheze într-un mod iresponsabil, într-un mod populist, toată acţiunea noului guvern de tehnocraţi. De aceea, în opinia mea, cred că soluţia pe care ar trebui să meargă noul guvern ar fi să îşi asume un plan foarte clar, cu puncte concrete pentru un an de zile, un plan asumat de toate partidele politice, pentru că altfel putem să ajungem în situaţia în care preşedintele a înţeles mesajul străzii şi a desemnat un premier tehnocrat, premierul tehnocrat a înţeles mesajul străzii şi şi-a desemnat un guvern de tehnocraţi, PNL a înţeles mesajul străzii şi a susţinut un guvern de tehnocraţi, toţi cei din jurul PSD-ului nu au înţeles nimic şi se mută în opoziţie pentru a face zile fripte doar prin prisma câştigului electoral la viitoarele alegeri. Aceasta este temerea mea şi sper ca în momentul în care va fi desemnat noul guvern, pe puncte foarte clare, asumate pe un an de zile, toate partidele politice să susţină eficientizarea instituţiilor statului, profesionalizarea instituţiilor statului şi interesul public pe primul loc', a afirmat Raluca Turcan, potrivit Agerpres.

[citeste si]

Întrebată despre posibilitatea ca Dacian Cioloş să intre în PNL sau să îşi facă un nou partid de dreapta, Raluca Turcan a răspuns că aceastea este 'o opţiune pe care domnul Cioloş va putea să o aibă la un anumit moment'.

'PNL îşi doreşte profesionişti, dar din păcate opinia publică şi o parte a societăţii care nu priveşte foarte în profunzime lucrurile poate să descurajeze oamenii profesionişti să îşi asume misiuni în partidele politice. Ori democraţia funcţionează pe baze de partide politice', a adăugat deputatul PNL. Ea a argumentat că PNL a considerat în acest moment oportun să susţină un guvern de tehnocraţi tocmai pentru că a existat un val de revoltă a unei părţi din societatea românească cu privire la funcţionarea instituţiilor statului şi 'din nefericire, acest val de revoltă nu a făcut diferenţa între oamenii politici profesionişti, care îşi fac datoria faţă de ţară şi care servesc interesul public, şi oamenii oamenii politici care se află în funcţii doar pentru funcţii'.

Vicepreşedintele PNL a subliniat că profesionişti sunt şi în rândul politicienilor, nu doar al tehnocraţilor.

'Resping cu fermitate discursul şi abordarea publică de genul că politicienii nu pot fi tehnocraţi şi că doar tehnocraţii sunt cei care pot să fie profesionişti şi să servească ţara. PNL şi-a asumat o misiune dificilă, să demonstreze că partidele pot avea profesionişti, să demonstreze că partidele pot să gestioneze destinele acestei ţări, dacă pe primul loc se află meritocraţia, dacă primează interesul cetăţeanului şi dacă promovarea se face pe bază de criterii şi în urma unei selecţii serioase', a mai spus Raluca Turcan. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel