Raluca Turcan: Salariul minim pe economie este mic, dar trebuie crescut predictibil, în funcţie de productivitate

Raluca Turcan: Salariul minim pe economie este mic, dar trebuie crescut predictibil, în funcţie de productivitate
Raluca Turcan: Salariul minim pe economie este mic, dar trebuie crescut predictibil, în funcţie de productivitate

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, a declarat vineri, la Deva, că salariul minim pe economie este mic, însă acesta trebuie crescut într-un mod predictibil, pentru a putea fi susţinut pe termen lung şi în corelare directă cu productivitatea muncii.

'Consider că în România nivelul salariului minim este mic, dar, în acelaşi timp, acesta trebuie crescut într-un mod predictibil astfel încât mediul economic să-l poată susţine pe termen lung şi să crească direct proporţional cu productivitatea muncii. De aceea, o componentă importantă a activităţii mele la Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, reprezintă discuţiile cu angajatorii, astfel încât să găsim varianta cea mai bună de ancorare a modalităţii de creştere a salariului minim în România în funcţie de sustenabilitatea mediului economic', a spus ministrul Muncii, în cadrul unei conferinţe de presă. Raluca Turcan a arătat că îşi doreşte o creştere a productivităţii muncii, a produselor cu valoare adăugată mare şi a numărului de investiţii, astfel încât să fie posibil şi un nivel mai bun al salarizării.

'Îmi doresc ca în România investitorii să ajungă să folosească materie primă din România, componente produse în România cu valoare adăugată mare, astfel încât şi partea de productivitate a muncii să crească, în timp. Aceasta este misiunea pe care noi ne-o asumăm la nivelul Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale ca, pe partea de ocupare, prin discuţiile cu angajatorii, prin facilităţile şi sprijinul acordat angajatorilor, prin coordonarea mai multor angajatori la nivel de judeţe sau la nivel de ţară, să reuşim să creştem numărul investiţiilor în România, numărul locurilor de muncă şi nivelul salarizării', a menţionat Raluca Turcan.

În opinia sa, este nevoie de digitalizare atât în domeniul relaţiilor dintre angajaţi, angajatori şi instituţii ale statului, dar şi ceea ce priveşte casele de pensii, care să aibă introduse dosarele de pensii în format digital. Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a fost prezentă vineri într-o vizită de lucru în judeţul Hunedoara, prilej cu care a deschis şi prima ediţie a Bursei locurilor de muncă organizată la Deva după pandemie. 

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy