Raluca Turcan: PNL nu își va vota propriul Guvern

Crişan Andreescu / 08 feb 2020 / 14:32 Salveaza PDF Comentarii

Raluca Turcan a declarat, sâmbătă, la Sibiu, că liberalii vor merge în Parlament și nu vor vota propriul Guvern, forțând, astfel, alegerile anticipate. „Nu este o procedură pe care să o iubim, ci dictată de textul Constituției", a recunoascut Turcan.

Întrebată, sâmbătă, într-o conferință de presă, ce va face PNL la votul de învestire a Guvernului, vicepremierul Raluca Turcan a spus că liberalii se vor abține de la vot.

„PNL a decis că va fi prezent în Parlament cu toți parlamentarii dar se va abține la votul pentru învestirea unui nou cabinet. (...) PNL este primul care trebuie să respecte textul Constituției. Dacă aceasta este varianta constituțională de demarare a alegerilor anticipate, atunci noi trebuie să luăm act de ea și să o punem în practică. Această procedură la care noi intenționăm să apelăm este o procedură pe care dorim să o explicăm foarte bine și ale cărei rezultate oamenii le așteaptă. (...) Dacă noi le explicăm oamenilor că aceasta este singura variantă pentru a ajunge la anticipate, sunt sigură că poate fi clarificată și explicată, iar rezultatele sunt cele care contează", a spus Turcan.

Întrebată, în continuare, dacă i se pare o situație normală pentru democrație, aceea ca Guvernul propus de PNL să nu fie susținut în Parlament de PNL, Turcan a spus că nu este „o formulă pe care să o iubim".

„Aș spune că textul Constituției te forțează la acest comportament politic în Parlament. Nu este o formulă pe care să o fi inventat, pe care să ne-o dorim, pe care să o iubim, ci dictată de textul Constituției", a mai spus Raluca Turcan, potrivit Mediafax.

 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22