Guvernul își asumă abrogarea OUG 51. Turcan: Ordonanță pesedistă. Puteau să arunce în aer transportul copiilor

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Vicepremierul a anunțat că Guvernul va abroga Ordonanța de Urgență 51/2019.

Raluca Turcan a declarat că Guvernul Orban va abroga OUG 51/2019 privind scoaterea transportului școlar din sfera serviciilor de interes public. Această masură va rezolva o parte din problema transportului gratuit al elevilor la școală.

„De asemenea, va mai fi abrogarea OUG 51, cea legată de scoaterea transportului școlar din sfera serviciilor de interes public, în felul acesta guvernul rezolvând prima parte din transportul gratuit al elevilor și anume includerea transportului școlar ca și serviciu public, vom prelungi licențele pentru operatorii de transport și, în același timp, vom solicita, ca și condiție de acordare și de menținere a licenței realizarea transportului școlar al elevilor”, a spus vicepremierul Raluca Turcan.

Ordonanța pune în pericol viața copiilor

„Vreau să se rețină foarte bine acest aspect. În momentul de față, prin Ordonanța 51 pesedistă, transportul școlar fusese pur și simplu scos din sfera serviciilor publice, lăsat la latitudinea transportatorilor care, dacă nu operau pe rute convenabile, puteau să lase în aer transportul copiilor și, în felul acesta, să le pună viața în pericol. Guvernul include din nou transportul școlar al copiilor ca și serviciu public, în plus, le cere operatorilor de transport obligatoriu să țină cont de transportul școlar al copiilor. Este o chestiune de siguranță a copiilor, este o chestiune cu care nu ne mai putem juca”, a încheiat Turcan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel