Raluca Turcan, demers special: O emoție pe care cu greu o poți descrie

Turnul Sfatului din Sibiu a fost luminat în roz. Ziua de 1 octombrie este Ziua internațională a vârstnicilor și Ziua internațională a luptei împotriva cancerului la sân. 

"Odata cu o intensa campanie de informare pentru prevenirea cancerului de sân, am dorit sa oferim și un simbol al preocupării noastre. Turnul Sfatului din Sibiu a fost luminat în roz pentru o oră. Un număr mare de persoane, doamne și domni, au primit și vizual mesajul campaniei noastre de prevenire. Pe subiectul luptei împotriva cancerului de sân m-am implicat ori de câte ori am avut ocazia. Am desfășurat la Sibiu, pe parcursul anilor, mai multe campanii de informare. Am spus doamnelor cât de important este sa-ți faci analizele periodic pentru a depista boli care, descoperite prea târziu, pot fi mortale. Am avut și satisfacția unica să primesc mesaje din partea unor doamne care mi-au spus că, datorita campaniei pe care am inițiat-o, au descoperit boala la timp și TRĂIESC. O emoție pe care cu greu o poți descrie!", a declarat liberala Raluca Turcan, potrivit unui comunicat de presă. 

Ea a precizat că "anul acesta, împreună cu doamnele din Organizația de Femei a PNL am decis să promovăm și o inițiativa legislativă privind prevenția. Am primit informații de la persoane specializate, am cules expertiza și oferim soluții. Astfel, putem îmbunătăți sistemul de sănătate cu o abordare integrata, care sa urmăreasca, dezvolte și sa promoveze prevenția. România ocupa un nefast loc fruntas în Europa, atât în privinta cazurilor de cancer la sân, cât si în privinta cazurilor de cancer de col uterin. Așa cum am spus, în majoritatea cazurilor, dacă este descoperit la timp, cancerul la sân se VINDECĂ. Tocmai de aceea cât mai multe femei din România trebuie să beneficieze de facilitațile acestei legi, să își facă controale periodice și să scadă riscul apariției acestei boli". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel