Raluca Turcan cere demisia lui Ponta sau Nicolaescu

raluca turcan
raluca turcan

Vicepreședintele PDL, Raluca Turcan, cere ca Victor Ponta ori Eugen Nicolaescu să demisioneze din funcțiile de premier, respectiv ministru al Sănătății, din pricina greșelilor din legea bugetului, se arată într-un comunicat de presă emis duminică de democrat-liberală.

"Guvernul USL se găseşte în faţa unei situaţii fără precedent – fie are un premier care nu cunoaşte programul de guvernare în baza căruia a fost învestit, fie are un ministru care se dezice de programul de guvernare al Cabinetului din care face parte. Mai exact, fie dl Ponta nu ştie că în programul său de guvernare este prevăzută desfiinţarea CNAS, motiv pentru care ar trebui să plece din fruntea Guvernului, fie ministrul sănătăţii nu este de acord cu desfiinţarea CNAS, motiv pentru care ar trebui să părăsească echipa de la Palatul Victoria.

Mai exact, autorii capitolului referitor la sănătate din bugetul pe 2013 au strecurat în document câteva paragrafe care prevăd, în mod clar, desfiinţarea Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate (FNUASS) şi, pe cale de consecinţă, desfiinţarea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS)", spune Raluca Turcan.

"Prin urmare, este clar că bugetul de stat pentru 2013 a fost elaborat având la bază programul de guvernare care la pagina 106 prevede implicit desfiinţarea CNAS. La susţinerea bugetului în comisia de specialitate a Parlamentului, ministrul sănătăţii s-a dezis de o asemenea măsură menţionată atât în buget cât şi în programul de guvernare. Un lucru este clar: ori premierul nu a ştiut ce scrie în program, caz în care trebuie să demisioneze, ori ministrul sănătăţii se dezice de programul de guvernare, caz în care trebuie să plece. Aşteptăm, aşadar, cu interes decizia USL, care trebuie să ne spună urgent cine pleacă din funcţie, ministrul sănătăţii sau primul ministru", adaugă vicele PDL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel