Raluca Turcan: Abordarea lui Dragnea, vecină cu CRIMA

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, susţine că abordarea liderului PSD, Liviu Dragnea, în legătură cu vaccinarea este "vecină cu crima". 

"Abordarea lui Liviu Dragnea în chestiunea vaccinării e vecină cu crima. Aceşti inconştienţi conduc România în 2017? O ţară întreagă ar trebui să-i răspundă că nu este vorba doar de asigurarea sănătăţii persoanei, ci de a unor întregi comunităţi, şi avem cazul concret al epidemiei de rujeolă. Dar Dragnea nu înţelege nimic din gravitatea situaţiei, acest domn trăieşte în Evul Mediu", a scris Turcan, vineri, pe Facebook. 

Ea subliniază că legea fundamentală precizează că "statul este obligat să ia măsuri pentru asigurarea igienei şi a sănătăţii publice" şi aminteşte că PNL a propus în Legea privind prevenţia în sănătate, depusă anul trecut, ca pacientul să-şi asume responsabilitatea refuzului de a participa la programele de prevenţie. Astfel, acest proiect prevede că cine refuză expres vaccinarea şi pune în pericol viaţa într-o comunitate să plătească integral din propriul buzunar tratamentul ulterior. 

"Este mai raţional şi mai ieftin să previi decât să tratezi", punctează liderul PNL. 

Turcan mai susţine că ministrul Sănătăţii trebuie să se pregătească să răspundă inclusiv penal pentru modul defectuos în care gestionează criza medicamentelor pentru anumite categorii de pacienţi, arătând că instituţia este direct responsabilă de privarea pacienţilor de anumite medicamente pentru cancer. 

"Guvernarea PSD-ALDE încalcă obligaţiile constituţionale în materie de sănătate publică, iar cineva trebuie să răspundă în faţa legii pentru aşa ceva", conchide preşedintele interimar al PNL. 

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat joi că are foarte mari rezerve în ce priveşte vaccinarea obligatorie a copiilor. 

"Eu am foarte mari rezerve pentru a fi o măsură obligatorie. Vă spun sincer, am foarte mari rezerve aici", a spus Dragnea la Palatul Parlamentului, întrebat dacă susţine măsura vaccinării obligatorii a copiilor, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel