Raiffeisen Bank a preluat acțiuni Strabag de la un oligarh rus: ”Nu există o opoziţie americană”. Tranzacție de 1,5 miliarde de euro

Foto: Ioan Radu Gava
Foto: Ioan Radu Gava

Raiffeisen Bank International a venit cu o primă reacție în legătură cu preluarea unei participaţii la Strabag de la un oligarh rus, după ce a fost acuzată că nu respectă sancţiunile occidentale impuse Rusiei.

Raiffeisen Bank International a venit miercuri cu o reacție după criticile apărute în legătură cu preluarea unei participaţii la Strabag de la un oligarh rus. Grupul bancar austriac susține că tranzacţia care vizează preluarea participației respective respectă sancţiunile occidentale impuse Rusiei, informează Dow Jones Newswires, potrivit Agerpres.

Reacația vine după ce Reuters a dezvăluit că autorităţile de la Washington fac presiuni asupra Raiffeisen Bank International, pentru ca grupul bancar austriac să renunţe la intenţia de a prelua o participaţie în valoare de 1,5 miliarde de euro la grupul de construcţii Strabag, de la o companie de construcţii controlată de oligarhul rus Oleg Deripaska. Potrivit unor surse, Washingtonul ar putea impune penalităţi băncii austriece dacă aceasta va decide să meargă mai departe şi se va dovedi că tranzacţia încalcă sancţiunile americane.

Raiffeisen Bank International: Nu există o opoziţie americană la această tranzacţie



În replică, Raiffeisen Bank International a informat miercuri că a înştiinţat toate autorităţile relevante în acest sens, inclusiv Trezoreria SUA şi Oficiul pentru Controlul Activelor Străine SUA (OFAC), cu privire la detaliile tranzacţiei care vizează preluarea unei participaţii la compania austriacă de construcţii Strabag.

"A fost recunoscut că nu există o opoziţie americană la această tranzacţie. Se înţelege de la sine că RBI nu va continua cu o tranzacţie care ar încălca sancţiunile sau ar expune RBI riscului de a fi sancţionată", a transmis Raiffeisen Bank International într-un comunicat de presă.

Reamintim că în decembrie 2023, Raiffeisen Bank International a anunţat că a ajuns la un acord pentru a prelua o participaţie de 27,78% la Strabag, cu suma de 1,51 miliarde de euro în numerar, de la compania rusească Rasperia Trading, controlată de orligarhul rus Oleg Deripaska. În 2022, Departamentul de Justiţie al Statelor Unite i-a acuzat pe Oleg Deripaska şi trei dintre asociaţii săi de încălcarea regimului sancţiunilor  impus Rusiei, dar şi de alte infracţiuni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel