Rafila sesizează un paradox cu coronavirusul în România: Nu știu exact de ce s-a întâmplat așa

Prof. Rafila spune că situațiile din toamnă și de acum sunt diferite
Prof. Rafila spune că situațiile din toamnă și de acum sunt diferite

Prof. Alexandru Rafila a vorbit despre creșterea numărului de cazuri zilnice de Covid-19 și despre paradoxul acestor statistici.

Invitat la Digi 24, prof. Rafila a explicat că situația este diferită de anul trecut, când a prezis corect că se va atinge pragul de 10.000 de români confirmați pozitiv în fiecare zi. „Mi-e greu să spun acum cât vor crește cazurile, lucrurile s-au schimbat față de anul trecut. Se poate și lucrul acesta, să ajungem la 10.000 de cazuri pe zi”, a transmis expertul în microbiologie.

„Dacă, însă, persoanele infectate vor fi mai puțin din categoriile vulnerabile, pentru că deja acolo s-au vaccinat, se vaccinează în continuare, într-o lună, două sper să avem câteva milioane de persoane vaccinate, (...) serviciile spitalicești nu vor fi solicitate în așa măsură”, a continuat el.

Paradoxul de la ATI. Numărul de internați la terapie intensivă nu a scăzut proporțional cu numărul mai mic de cazuri confirmate

„Totuși, la noi la ATI a fost un paradox. Noi când am ajuns să avem o treime din cazuri, adică aveam 3.000 de cazuri față de 9.000-10.000 în luna noiembrie, aveam aproape 1.000 de pacienți la ATI. În noiembrie aveam 10.000 de cazuri și 1.300 de pacienți. Adică scăderea numărului de cazuri din secțiile de terapie intensivă nu a fost proporțională cu numărul de îmbolnăviri”, a adăugat expertul.

„Nu știu exact de ce s-a întâmplat acest lucru. Ori erau probabil mai mulți pacienți care trebuiau să fie internați în secții de ATI și nu aveau unde; trebuie să ne gândim și că luna noiembrie a fost luna cu cea mai mare mortalitate înregistrată în România după cel de-Al Doilea Război Mondial. Ori a fost o perioadă când pacienți care n-aveau nevoie de terapie intensivă erau internați în secțiile ATI. Nu știu exact care este răspunsul”, a conchis prof. Rafila.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel