Rafila, la bilanţul PSD după 6 luni de guvernare în coaliţie: Proiectele deblocate de Ministerul Sănătăţii sunt impresionante

Facebook Alexandru Rafila
Facebook Alexandru Rafila

Proiectele deblocate de Ministerul Sănătăţii în această perioadă sunt 'impresionante', între acestea fiind cele în valoare de 150 de milioane de euro pentru construcţia unor instituţii medicale, care cuprind centre complexe de arşi, a declarat ministrul Alexandru Rafila, joi, la Parlament, la bilanţul PSD după şase luni de guvernare în coaliţie.

'Proiectele pe care a reuşit Ministerul Sănătăţii să le deblocheze în această perioadă cred că sunt impresionante. Am reuşit să deblocăm proiecte de 150 de milioane de euro pentru construcţia unor instituţii medicale, care cuprind centre complexe de arşi. Sunt trei la număr: Timişoara, Bucureşti şi Târgu Mureş', a afirmat Rafila.

El a adăugat că pentru spitalele regionale au fost semnate acordurile de finanţare şi a început proiectarea efectivă pentru cele din Iaşi şi Cluj, iar în ceea ce priveşte cancerul, s-a reuşit dotarea cu echipamente de înaltă performanţă a 7 centre din spitale publice la Craiova, Bucureşti, Galaţi, Târgu Mureş, Cluj-Napoca, Timişoara şi Iaşi.

'De asemenea, a crescut cu 150% finanţarea secţiilor de terapie intensivă, ca să poată să crească calitatea serviciilor medicale. Toate aceste lucruri, însă, nu se puteau întâmpla decât dacă aveam un parteneriat. (...)

Guvernul României, prin strădania Ministerului Sănătăţii, a reuşit să aprobe o listă generoasă de 54 de noi molecule în program, care sunt în momentul de faţă disponibile pentru pacienţii cu boli cronice, cărora le dăm o şansă în plus să trăiască normal, le dăm o şansă la viaţă', a explicat ministrul Sănătăţii.

În prima perioadă de la preluarea mandatului, Alexandru Rafila a spus că a reuşit, împreună cu colegii săi, să dubleze numărul de teste pentru pacienţii infectaţi cu noul coronavirus, prin implicarea medicilor de familie, prin dezvoltarea unor centre de recoltare, prin implicarea mai multor farmacii.

'Şi lucrul cel mai important a fost că am reuşit să mobilizăm medicii de familie, pe de o parte, şi să creăm o reţea naţională de 230 de centre ambulatorii de evaluare şi tratament care au putut să furnizeze servicii medicale oamenilor. (...)

Oamenii cu alte patologii au avut acces la servicii medicale. Lucrul acesta a dus la scăderea de 4 ori a mortalităţii între valul al 4-lea şi valul al 5-lea. (...)

Am reuşit să reducem numărul de morţi în România, ceea ce este extrem de important. Concluzia pe care am tras-o în urma acestei evoluţii din pandemie ar trebui să ne călăuzească şi în viitor, atunci când avem proiecte pentru sănătatea românilor, şi să ne gândim că dezvoltarea acestor servici apropiate de cetăţeni - ambulatorii, împreună cu un pachet de investigaţii şi tratament - este esenţială', a adăugat el, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel