Rafila își pune speranța în noile generații de medici și farmaciști

foto: Freepik
foto: Freepik

Ministrul Sănătății crede că România poate avea medici de top și personal profesionist în spitale și farmacii odată cu noile generații de absolvenți.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila își dorește ca universităţile de medicină şi farmacie din România să formeze un corp medical care să se bucure de încrederea şi respectul societăţii.

"Să dea Dumnezeu ca evoluţia universităţilor de medicină şi farmacie din România, modul în care îşi organizează activitatea de educaţie profesională, cea de cercetare şi de dezvoltare să formeze corpul medical încât să existe încredere şi respect în societate pentru profesioniştii care îşi fac datoria zi de zi", a afirmat Rafila la deschiderea celui de-al XI-lea Congres al Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila".

Acesta a mai spus că motivul real pentru care medicii participă la manifestări ştiinţifice este pentru perfecţionare profesională în interesul pacienţilor. "Cred că lucrul cel mai important care s-a întâmplat, în ultimii doi ani, este legat de faptul că universităţile de medicină şi farmacie nu sunt doar sprijinitoare ale Ministerului Sănătăţii, ci sunt parte din politicile de sănătate care se realizează în această ţară. Am întors o pagină dureroasă, pentru că prin anul 2016 a început acea pagină dureroasă, în care cadrele didactice din domeniul sănătăţii erau calificate, în mod peiorativ, ca aparţinând unei comunităţi care nu face onoare corpului medical. Însă lucrurile s-au schimbat şi cred că semnalul foarte puternic pe care putem să-l dăm (...) este cel legat de faptul că suntem profesionişti, ne facem datoria, iar manifestările ştiinţifice la care participăm sau pe care le organizăm sunt făcute pentru perfecţionare profesională, în interesul pacienţilor din România", a adăugat Rafila, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel