Rafila, despre tinerii medici: Aceasta este datoria noastră față de ei

Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a spus că tinerii medici trebuie pregătiţi şi convinşi prin modul în care îşi pot desfăşura activitatea profesională, dincolo de veniturile pe care le obţin, că locul lor este în România.

'Avem tineri foarte talentaţi în domeniul chirurgiei, nu neapărat numai al neurochirurgiei, chirurgiei cardiovasculare pediatrice, în România s-a format, de exemplu, în acest domeniu, o şcoală la 'Marie Curie', care se extinde şi în alte centre universitare. Asta este datoria noastră, să pregătim tinerii medici şi să îi convingem (...)

prin modul în care îşi pot desfăşura activitatea profesională, dincolo de veniturile pe care le obţin, că locul lor este în România, pentru pacienţii din România', a declarat ministrul Alexandru Rafila, cu ocaziia participării sale la o conferinţă despre menopauză, chestionat de jurnalişti cu privire la operaţia pe creier prin pleoapă făcută de o echipă tânără la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar 'Dr. Carol Davila' unui pacient care avea crize epileptice.

Alexandru Rafila a apreciat performanța Spitalului 'Dr. Carol Davila', despre care a zis că este 'un centru de excelenţă în multe domenii'. Ministrul a mai salutat faptul că tehnicile de chirurgie minim invazivă, inclusiv în domeniul neurochirurgiei, au pătruns şi în România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel