Rafila: 20 de milioane de comprimate de iodură de potasiu, distribuite la DSP-uri

Alexandru Rafila / Foto: gov.ro
Alexandru Rafila / Foto: gov.ro

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a anunțat că la Antibiotice Iași s-a încheiat producția a 30 de milioane de comprimate de iodură de potasiu, iar 20 de milioane au fost distribuite deja DSP-urilor.

„Mergem puțin mai în profunzime și așteptăm cifrele referitoare la numărul de persoane de pe lista fiecărui medic de familie, pentru că intenționăm să găsim o formulă care să implice medicii de familie către distruibuirea acestor comprimate la pacienții de pe propriile liste”, a spus Alexandru Rafila.

Conform ministrului Sănătății, campania de distribuire a comprimatelor va fi dublată în perioada imediat următoare de o campanie de informare.

Aceasta ar urma să explice modul de utilizare a acestor comprimate, „care nu trebuie în niciun caz luate de către persoane decât în cazul unei recomandări exprese într-un anumit moment, în cazul unui incident nuclear”. Ministrul Sănătății a spus că aceste recomandări vor conține și detalii despre modul de păstrare a acestor comprimate.

Rafila, despre valul prelungit Omicron: încurajăm testarea ca măsură de control

Testarea împotriva COVID este în continuare „încurajată” de către ministrul Sănătății.

Alexandru Rafila a menționat, tot miercuri, după ședința de Guvern, cele peste 4.000 de cazuri noi COVID înregistrate în ultimele 24 de ore, dintre care o treime în București, apoi Cluj-Napoca și Timișioara.

„Se respectă ceea ce s-a întâmplat și în perioadele anterioare, orașele cele mai mari dau cele mai mari cifre în ceea ce privește numărul de cazuri noi. Această creștere care se înregistrează în aceste zile o monitorizăm cu atenție”, a spus Rafila.

Ministerul Sănătății a păstrat toate „instrumentele” în ceea ce privește diagnosticul, evaluarea, tratamentul acestor pacienți: „există aceeași capacitate operațională, centrele de evaluare ambulatorii. Încurajăm, de asemenea, testarea ca măsură de control al acestei pandemii în țara noastră”.

Rafila a precizat că trendul este general în Europa, nu se înregistrează doar în România.

Autoritățile vor putea lua în dezbatere reintroducerea restricțiilor cauzate de COVID-19 în momentul în care jumătate din paturile de la ATI alocate în acest sens vor fi ocupate, a declarat ministrul Alexandru Rafila.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel