Raeţchi, intervenție de urgență după știrea despre transferul armelor nucleare în România

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi, membru al Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională a solicitat întrunirea rapidă a comisiei din care face parte, pentru a oferi o replică fermă în chestiunea unui presupus transfer al armelor nucleare din Turcia în România.

"Informaţia prezentată de EurActiv.com, potrivit căreia Statele Unite ale Americii a început mutarea armelor nucleare amplasate în Turcia spre România impune o replică fermă din partea ţării noastre, pe toate palierele. Informaţiile au fost deja respinse „cu fermitate" de către Ministerul Afacerilor Externe, dar în contextul în care propagarea acestora în spaţiul public poate avea consecinţe grave se impune şi un răspuns al Parlamentului pe această temă. Într-un context regional din ce în ce mai agitat, este important să infirmăm această presupunere aberantă şi este necesară întrunirea rapidă a Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională pentru un răspuns pe acest subiect, având în vedere expertiza, pregătirea profesională şi experienţa parlamentarilor din această comisie, conştienţi de implicaţiile şi consecinţele informaţiei prezentate de EurActiv", a spus Raețchi.

[citeste si]

Liberalul a punctat că presupusul transfer al armelor nucleare din Turcia în România nu este altceva decât un scenariu de tip hollywoodian:

"Informaţia prezentată este de natură a afecta siguranţa naţională a României pentru că aceasta poate fi speculată de actori externi în propriul lor avantaj şi în dezavantajul ţării noastre. Nu este intenţia mea aceea de a face presupuneri asupra resorturilor care au condus la apariţia acestei informaţii în spaţiul public, dar România trebuie să infirme ferm, inclusiv la nivelul Parlamentului această dezinformare. Suntem în faţa unui scenariu de tip hollywoodian, dar care poate aduce prejudicii serioase securităţii naţionale a României".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel