Raed Arafat va fi primul adjunct al ministrului Sănătății

Eugen Nicolăescu, propus de premierul Victor Ponta la Sănătate, a anunțat, joi dimineață, la Antena3, că Raed Arafat va fi primul adjunct al ministrului Sănătății.

Eugen Nicolăescu a declarat că înainte de a accepta funcția de ministru, pentru care a fost nominalizat de prim-ministrul României, a purtat o discuție cu fostul deținător ar portofoliului, Raed Arafat, ca să vadă dacă poate conta pe sprijinul acestuia. ”Vă spun în premieră la Antena3, Raed Arafat va fi primul adjunct al ministru”, a anunțat Eugen Nicolăescu. Ministrul propus pe 19 decembrie de Victor Ponta a mai lucrat și în trecut cu Raed Arafat.

Șefule executivului anunțase luni, că Raed Arafat, și-a reiterat dorința de a nu mai fi ministru, dorindu-și însă să rămână în Ministerul Sănătății.

Fondatorul SMURD a trecut la cârma ministerului Sănătății după demisia lui Vasile Cepoi și după expirarea interimatului lui Victor Ponta. Atunci, el a spus că a fost de acord cu primirea acestui portofoliu pentru a asigura continuitatea. Încă de atunci, el a anunțat că va demisiona imediat după alegeri, arătându-și dorința de a reveni la postul ocupat anterior, de subsecretar de stat. Premierul Victor Ponta a menționat în diferite rânduri că depune eforturi pentru a-l convinge pe Raed Arafat să-și continue misiunea la minister și după scrutinul legislativ.

Raed Arafat a pus în 1991 bazele Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare din Târgu Mureș, reușind să surprindă cu rapiditatea și calitatea intervențiilor echipajelor sale. Până în 1998, el, împreună cu întregul său personal, au lucrat ca voluntari, deoarece singurul sprijin material provenea de la medicii și pompierii din Scoția și consta în echipament, medicamente și provizii. Din 1991 este medicul coordonator al stației SMURD Târgu Mureș. În 1999 el a obținut cetățenia română.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel