Raed Arafat, răspuns la acuzațiile lui Dacian Cioloș. ”Sunt unii care dezinformează aici”- VIDEO

Raed Arafat
Raed Arafat

Raed Arafat a publicat un video ca răspuns la acuzațiile fostului premier tehnocrat Dacian Cioloș. 

În răspuns pentru Dacian Cioloș, care l-a acuzat pe Raed Arafat că l-a înșelat pentru că nu i-a spus nimic despre film: 

- am explicat foarte clar că nu am văzut, nu am avut acest film, nu aveam cum să-l ascund. 

- chiar și dacă-l vedeam, nu știam că trebuie să urc cu filmul la nivelul primului ministru, (...) în niciun caz, nu mă gândeam să mă duc cu el la primul ministru. 

- nu l-am avut, nu avem cum să-l ascund sau să înșel pe cineva. 

- am văzut că dânsul zice că un departament nu trebuie să țină de un om și sunt total de acord, nu e nici intenția mea ca un departament să țină de un om. 

- ca să nu țină un departament de un om, acest om are nevoie de sprijin ca să aibă personal și tot ce trebuie ca să poată consolida departamentul, pentru a nu depinde de el. 

- mai mult, dânsul comentează că un astfel de departament, când funcționează sub comanda omului suprem, are o problemă. Departamentul nu funcționează doar sub comanda omului suprem. Dacă dânsul crede că eu dau comanda la tot ce mișcă și condus și coordonez intervențiile din țară, înseamnă că nu știe ce se întâmplă în țară. Sunt mii de intervenții pe zi. Sunt sute de acțiuni, unde sunt implicați pompieri, ambulanță, totul e reglementat prin documente, cum se conduce, cine conduce, ce face.

(...)

Raed Arafat acuză că nu-i reproșează nimic lui Dacian Cioloș, pentru că el consideră că ”sunt unii care dezinformează aici”.

Despre activarea Mecansimului de Protecție Civilă Europeană:

- nevoia noastră era de paturi, de locuri, iar în acest mecanism sunt resurse oferite voluntar de state, (...) dar paturile de spitale nu fac parte din aceste resurse. Ce puteam face cu Mecanismul? 

- dacă era o intervenție de lungă durată, atunci da, puteam să-l activăm să vină forțe de sprijin  din alte țări, din momentul anunțului până când vine cineva durează 24 de ore sau mai mult. 

- aveam două modalități să găsim locuri pentru pacienți: puteam să punem pe site-ul mecanismului că vrem paturi pentru pacienți, după care țările urmau să contacteze spitalele să verifice, apoi să comunice în scris, pe site-ul mecanismului, că au găsit un număr de paturi, dar mecanismul nu se ocupă și de plăți. 

Vezi mai mult în video de mai sus. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel