Raed Arafat: Atacul a reușit având un impact devastator

Raed Arafat a vorbit despre un eventual vot al deputaţilor pentru a se permite fumatul în spaţii închise reprezintă "o crimă împotriva populaţiei şi sănătăţii noastre". El a făcut referire la conferinţa care a avut loc joi, la Cotroceni, "2035 - Prima generaţie fără tutun a României".

"Am vazut actiunea Presedintelului Klaus Iohannis si a Ministrului Sanatatii Vlad Voiculescu de a atrage atentia asupra pericolului la care ne expunem prin revenirea asupra legislatiei fumatului care restrictioneaza fumatul in spatiile publice, conferinta avand loc dupa ce Senatul a aprobat marti o Lege cu amendamente care ne trimit inapoi la fumatul in restaurante si spatiile inchise", a scris Raed Arafat pe Facebook.

"Romania era una dintre ultimele tari Europene care aproba o Lege impotriva fumatului care a trecut cu greu si dupa multe incercari de a o bloca la nivel parlamentar. O campanie mediatica ampla, si bine finantata, a fost dusa impotriva legii respective iar dupa promulgarea legii a inceput o ampla campnie de revenire asupra Legii folosind motive hilare si chiar primitive. Una dintre cele mai desgustatoare actiuni era protestul unor studenti ca nu mai au voie sa fumeze in camine cerand acest "drept" inapoi. Am observat ca Romania a fost supusa unui atac concentrat si foarte bine coordonat in vederea recrutarii unui numar mare de fumatori printre copii si tineri", a mai zis şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

"Atacul in mare parte a reusit, avand un impact devastator asupra sanatatii in Romania care a devnit una dintre tarile europene cu cel mai mare numar de fumatori, inclusiv printre femei. Oricand s-a incercat sa se spuna ceva impotriva fumatului, porneau campanii puternice impotriva celor care indrazneau sa zica ceva si apareau aparatorii drepturilor fumatorilor urland ca fumatorii au drepturi egale cu nefumatorii. Numai ca, nefumatorii nu fac rau fumatorilor cum fumatorii fac rau nefumatorilor daca practica dreptul lor printre ei. Imi aduc aminte la o emisiune TVR la care am participat, despre efectele fumatului, cum a intrat un reprezentant al Asociatiei Fumatorilor care a spus ca fumatul nu are impact negativ dovedit asupra sanatatii si ca nu exista o dovada clara ca fumatul se coreleaza cu cancerul pulmonar, acesta fiind, spre surpinderea noastra, un medic care s-a vandut firmelor de tutun", a mai zis Raed Arafat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel