Raețchi spulberă PSD: Propunerile Ponta și Iordache sunt devastatoare

Deputatul PNL Ovidiu Raețchi susține că PSD și Liviu Dragnea vor un complice la Camera Deputaților care să le permită să mutileze legile anti-justiție. El susține că pretendenții la funcție sunt adversari declarați ai justiției: Florin Iordache - artizanul "Marțea Neagră" și Victor Ponta - trimis în judecată. 

"Cele două variante principale ale PSD pentru şefia Camerei Deputaţilor, Florin Iordache şi Victor Ponta, demonstrează o politică de resurse umane a PSD dezastruoasă. Florin Iordache pune în practică toate dorinţele legislative controversate ale lui Dragnea. Mutilarea legilor anti-corupţie este specialitatea sa, Iordache fiind cunoscut tuturor pentru eficienţa de care dă dovadă în momentul în care șefii PSD decid să mai pună în practică un atac la adresa instituțiilor statului de drept. El este unul dintre artizanii celebrului episod "Marțea Neagră" şi cu o altă ocazie, a propus amendarea legislaţiei astfel încât interceptările pe mandat de siguranţă naţională să nu mai fie utilizate în dosarele de corupţie. Acum este momentul să fie răsplătit pe linie de partid pentru faptul că a fost mâna dreaptă a lui Liviu Dragnea şi a PSD în lupta anti-justiţie şi mai ales pentru episodul "Marţea Neagră". Victor Ponta are propriile sale merite pe frontul anti-justiţie: el este trimis în judecată în dosarul Turceni-Rovinari şi este vioara întâi în PSD în privinţa atacării DNA, a ministrului Justiţiei şi a instituţiilor anti-corupţie, în general", a precizat deputatul liberal. 

Ovidiu Raeţchi a mai arătat că prin aceste numiri, PSD încearcă un ultim asalt împotriva justiţiei înainte de alegerile din această toamnă: "Pe de altă parte, dacă ne punem în postura PSD, adevărul este că nu prea ai pe cine să alegi în structurile de conducere sau în poziţiile importante din stat care să nu aibă probleme cu legea. Garnitura de corupți cu care se afișează PSD devine tot mai consistentă. De aceea, îi propun lui Liviu Dragnea, pentru onestitate, să modifice statutul PSD și să menționeze clar că cei fără o condamnare definitivă sau o trimitere în judecată nu au acces în structurile de conducere. Oricare dintre cele două opţiuni la şefia Camerei Deputaţilor - Florin Iordache sau Victor Ponta - sunt devastatoare pentru imaginea Parlamentului, la care se adaugă şi un preşedinte al Senatului urmărit penal. Dar nu calculele de imagine contează pentru PSD, ci faptul că mai avem doar câteva luni înainte de închiderea acestui ciclu legislativ, iar Liviu Dragnea şi colegii săi încearcă un ultim asalt împotriva justiţiei". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel