Raețchi, mesaj pentru ministrul Justiției

Declaraţiile ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, sunt ambigue, punctând că o forţare a unor demisii în cazul procurorului general, Augustin Lazăr, şi a şefei DNA, Laura Codruţa-Kovesi, ar fi o greşeală majoră, a declarat deputatul PNL, Ovidiu Raeţchi.

"E o ambiguitate care lasă loc senzaţiei că se sugerează o demisie. Ar fi normal ca Ministrul Justiţiei să nu fie purtătorul de mesaj al persoanelor cu probleme penale. El ar trebui să susţină, în măcar egală măsură, majoritatea solidă care sprijină DNA. Şi care ar ieşi în stradă masiv, în număr mai mare decât în cazul Ordonanţei 13, dacă politicienii cu probleme legale ar reuşi să îndepărteze procurorii incomozi. Nu cred că este întâmplător faptul că cei care solicită cu insistenţă demisia Laurei Codruţa Kovesi sau a lui Augustin Lazăr sunt politicieni inculpaţi sau trimişi în judecată în dosare de corupţie. E foarte important să nu existe senzaţia că ministrul Justiţiei a ajuns purtătorul lor de cuvânt", afirmă Raeţchi, într-un comunicat de pres[.

Deputatul PNL arată că deciziile CCR privind neconstituţionalitatea sau conflictul între puteri sunt tehnice şi nu au un caracter "catastrofic".

"Amintesc faptul că mandatul Laurei Codruţa Kovesi durează până în primăvara anului 2019 şi nu există niciun indicator de eficienţă care să recomande sfârşitul acestuia înainte de termen. Au existat decizii similare şi împotriva altor puteri în stat şi nu şi-a pus nimeni problema demisiei, pentru că sunt chestiuni de interpretare juridică şi constituţională. Oare la prima decizie de neconstituţionalitate a unui act al cabinetului Grindeanu ministrul Justiţiei îşi va da demisia?", conchide Ovidiu Raeţchi.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat duminică, la Antena 3, că se va întâlni, în zilele următoare, cu procurorul general al României, Augustin Lazăr, şi procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, pentru a discuta despre ancheta legată de OUG 13, arătând că nu exclude posibilitate ca cei doi să demisioneze.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel