Raețchi îi cere lui Tăriceanu să iasă din ALDE

Liberalul Ovidiu Raețchi îi cele lui Călin Popescu Tăriceanu să se delimiteze sau să părăsească grupul ALDE din Parlamentul European. 

Liderul ALDE din PE, Guy Verhofstadt, a propus o rezoluţie prin care doar voturile europarlamentarilor din zona euro să fie luate în considerare, iar cele ale deputaţilor europeni din statele non-euro să fie consultative.

”Acest gen de abordare discriminatorie a condus la eşecuri de etapă ale proiectului european precum Brexit şi perpetuarea acesteia riscă să pună în pericol întreaga Uniune”, afirmă Ovidiu Raeţchi. 

Liberalul adaugă că ”în acest context, consider că este esenţial ca europarlamentarii români, membri ai grupului european ALDE, să se dezică de acest gen de abordare. Singura soluţie viabilă este aceea ca partidul condus de Tăriceanu să părăsească grupul european ALDE. În caz contrar, este evident că europarlamentarii ALDE acţionează împotriva intereselor cetăţenilor români”. 

Raețchi îl critică și pe Tăriceanu

Ovidiu Raeţchi aminteşte că liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a făcut recent declaraţii care au criticat proiectul european.

”Îngrijorător este şi faptul că, recent, chiar preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, şi-a exprimat dezamăgirea faţă de proiectul european şi a lăudat Brexit, spunând că a fost 'o decizie de curaj a britanicilor'. Un eventual refuz de detaşare faţă de rezoluţia din Parlamentul European al lui Guy Verhofstadt nu ar face altceva decât să alimenteze suspiciunile că ALDE este un partid care se poziţionează împotriva valorilor care au condus la apariţia Uniunii Europene, dar şi împotriva intereselor României”, conchide Raețchi. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel