Răducanu, Barty și Osaka favorite pentru jucătoarea de tenis a anului

Emma Răducanu. Foto: Facebook
Emma Răducanu. Foto: Facebook

Sezonul de tenis în circuitul feminin WTA s-a încheiat și a venit momentul să se distribuie câteva premii, jucătoarea WTA a anului urmând să fie desemnată una din nominalizatele Barty, Osaka, Răducanu, Muguruza, Swiatek, Sabalenka sau Krejcikova.

A fost un sezon 2021 foarte bun în circuitul WTA, în care mai multe jucătoare de tenis au realizat lucruri extraordinare. Pentru cele mai bune dintre ele, există un premiu special pe care WTA îl acordă la sfârșitul anului, numit "Jucătoarea anului".

Una din surprizele anului, Emma Răducanu, a creat istorie devenind prima jucătoare venită din calificări care a câștigat un Grand Slam. Parcursul ei la US Open a fost extraordinar. Ea a câștigat fără să cedeze vreun set, într-unul dintre cele mai dominante parcursuri pentru câștigarea unui trofeu de Grand Slam din istoria recentă. Ea nu a obținut alte rezultate notabile.

Barbora Krejcikova a avut și ea un sezon de excepție în 2021. Primul trofeu de Grand Slam la Roland Garros, mai multe trofee la dublu, inclusiv la Roland Garros și în finala WTA, sunt doar câteva dintre lucrurile pe care le-a realizat. O clasare pe locul 3 în topul WTA, cea mai bună din carieră, și clasarea pe locul 5 la sfârșitul anului, sunt lucruri de reținut pentru o jucătoare clasată pe locul 65 la începutul anului.

Garbine Muguruza a avut la rândul ei un an foarte consistent, în ciuda faptului că a avut multe probleme cu accidentările. Ea a câștigat mai multe trofee, inclusiv finala WTA, încheind anul pe locul 3.

Naomi Osaka și-a început anul într-un mod fabulos, câștigând încă un trofeu de Grand Slam la Australian Open, dar sezonul ei a fost perturbat de probleme mentale, care au început în jurul Openului Franței.

Jucătoarea a ratat cea mai mare parte a sezonului, dar când a jucat a fost aproape imbatabilă.

Aryna Sabalenka a scăpat în cele din urmă o parte din demonii din trecut, dar a jucat în mod constant un tenis excelent, pe tot parcursul anului.

Jucătoarea din Belarus a reușit să învingă câteva nume de marcă în acest sezon, în drumul său spre mai multe turnee de Grand Slam, precum și spre câștigarea primului său trofeu WTA 1000 la Madrid, potrivit Mediafax.

Ea s-a confruntat cu accidentări în a doua jumătate a anului, dar și-a consolidat totuși poziția, devenind a a doua cea mai bună jucătoare din lume, după Barty.

Ashleigh Barty a fost cea mai consistentă jucătoare din 2021. Australianca a avut un sezon strălucit, în care a câștigat mai multe trofee WTA 1000, inclusiv la Miami și Cincinnati.

De asemenea, ea a câștigat o medalie la Jocurile Olimpice, precum și primul ei Wimbledon. Ea a lipsit de la finala WTA pentru că a vrut să se odihnească după ce s-a confruntat cu o accidentare la US Open.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel