Radu Tudor, scrisoare lui Mark Gitenstein: patru întrebări pentru fostul ambasador SUA

Jurnalistul Radu Tudor i-a trimis o epistolă fostului ambasador american la București, Mark Gitenstein,  în care îl întreabă de ce tace după arestarea și reținerea mai multor aliați ai lui Traian Băsescu. Totodată, jurnalistul îi cere un comentariu lui Gitenstein despre condamnarea la închisoare a lui Dan Adamescu, pentru firma căruia americanul a oferit consultație.

Radu Tudor îi reproșează lui Mark Gitenstein că în timpul mandatului de ambasador al SUA la București a devenit un reprezentant "partizan" al Departamentului de Stat. "Ați făcut ce niciun ambasador n-ar trebui să facă vreodată: ați amestecat interesele politice cu cele financiare", scrie Radu Tudor pe blogul său.

Radu Tudor îi adresează o serie de întrebări lui Mark Gitenstein în legătură cu multiplele dosare de corupție în care foști apropiați ai lui Traian Băsescu au calitatea de suspecți.

"Am câteva întrebări pentru dumneavoastră: cum vă simțiți când vedeți că atât de mulți politicieni corupți și suspecți apropiați de Traian Băsescu sunt arestați și reținuți? Sunteți confortabil cu partizanatul pe care l-ați afișat față de ei? Am văzut multe reacții sănătoase din partea Ambasadei SUA și a Administrației SUA din Washington despre corupția din România când toți competitorii politici ai lui Băsescu au fost arestați. De ce această tăcere din partea dumneavoastră când dosare precum Microsoft explodează la București? La fel s-a întâmplat în cazul arestării fratelui președintelui pentru mită și influențarea justiției. Aveți vreun comentariu despre condamnarea la 4 ani de închisoare a fostului dumneavoastră angajator, Dan Adamescu?

Sperând că vă veți convinge prietenii și colegii că corupția nu este străină de cei pe care i-ați susținut în România, vă urez toate bune", conchide Radu Tudor.

EXCLUSIV. Gitenstein pierde pariul. Decizie importantă în Senatul SUA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel