Radu Tudor: Mesaj ciudat postat de Iohannis

Ema Apostu / 18 sep 2017 / 12:53 Salveaza PDF Comentarii
Radu Tudor
Descriere foto: Radu Tudor

Analistul Radu Tudor a calificat drept ”ciudat” mesajul președintelui Klaus Iohannis referitor la furtuna care a avut loc în Timișoara.

”Presedintele Klaus Iohannis a postat pe Facebook un mesaj ciudat. Domnia sa vorbeste de neglijenta si incompetenta autoritatilor, in contextul in care de ani de zile, specialistii in meteorologie spun ca nu mai pot fi anticipate fenomenele de tip now-casting. Furtunile care apar din senin fac parte din genul acesta de manifestari. In rest, reactia post-eveniment a fost exemplara : SMURD, Ambulante, spitale, Enel chiar si CFR au remediat cat s-a putut de repede problemele grave ivite. Managementul crizei a fost unul chiar performant, date fiind gravitatea consecintelor. La ce se refera de fapt presedintele Romaniei?”, scrie Radu Tudor pe blogul personal.

Mesajul președintelui: ”Furtunile extreme din România, din cursul zilei de duminică, au arătat vulnerabilitățile și ineficiența sistemului de prevenire și protecție a populației în cazul unor dezastre naturale. Solicit Guvernului să explice în cel mai scurt timp dacă procedurile au fost respectate și cine se face vinovat de neglijență sau incompetență. Guvernul trebuie să ia urgent măsurile necesare pentru implementarea unui sistem de avertizare rapidă a populației, dar și pentru perfecționarea procedurilor de management integrat al situațiilor de criză. Absența unui astfel de sistem reprezintă un factor de risc la adresa siguranței naționale. Toată compasiunea mea către familiile îndoliate și însănătoșire grabnică celor răniți.”

[citeste si]
Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


n-nxt.11