Radu Tudor, după ce DNA a cerut arestarea lui Adriean Videanu: Nu mi se pare în regulă

Radu Tudor consideră ciudat comportamentul procurorilor anticorupție, în contextul în care, timp de 10 ani de zile nu au făcut nimic în legătură cu Adriean Videanu şi acum, brusc și dintr-odată, vor arest preventiv.  

"Mie mi se pare o discrepanţă în comportamentul procurorilor. Timp de 10 ani de zile, procurorii nu au făcut nimic în ceea ce-l privește pe Adriean Videanu. În regimul Băsescu, toate vârfurile guvernării PDL au fost protejate și, brusc și dintr-o dată, vor arest pe 30 de zile  Și sincer mă întreb, oare dosarul acesta timp de 10 ani de zile sau cât a durat el nu putea fi instrumentat, nu putea fi umplut de probe în așa fel să fie trimis în instanță. Să nu mai discutăm din nou despre veșnica problemă cum că procurorii sunt cei care impun o realitatea României", a declarat, vineri, la Antena 3, Radu Tudor, realizatorul emisiunii "Punctul de întâlnire".

"Această chestiune cu procurorii și cu arestul, mie personal, nu mi se pare în regulă. Pentru că timp de 10 ani de zile acești procurori nu au făcut absolut nimic, nu au reacționat la semnalările noastre, la emisiunile noastre, la dezvăluirile pe care le-am făcut și, brusc, vor arestarea unor personaje. Nu putea mai bine să strângă mii de probe, să trimită dosarul în instanță, în așa fel încât noi, jurnaliștii, societatea civilă, opinia publică, cei care votează să vadă despre ce este vorba în acest dosar? Noi nu știm exact în ce măsură acolo există sau nu probe. Și dacă este să ne luăm după modul de operarea a DNA, cred că sunt destul de puține probe", a mai spus Radu Tudor. 

Radu Tudor: Procurorii au așteptat să plece Băsescu de la Cotroceni

Acesta a adăugat că şi-ar fi dorit să îl vadă pe fostul ministru al Economiei trimis în judecată de ceva timp şi acum să fi fost vorba despre condamnare.

"Mi se pare că se tot face o procedură judiciară cu "hei-rup". Brusc şi dintr-o dată, Videanu e infractor. Bogăţia afişată de acest personaj are legătură cu contractele cu statul, cum a fost favorizat să primească cel mai important producător de marmură din România. Trebuia să fie documentat până acum acest lucru, dar DNA nu s-a ocupat deloc de oamenii lui Băsescu. Au aşteptat să plece Traian Băsescu de la Cotroceni şi acum cer, cu foarte mult curaj, arestarea acestora", a conchis Radu Tudor, în contextul în care judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie stabilesc astăzi, dacă aprobă sau nu cererea de arestare preventivă pentru 30 de zile, pe care procurorii DNA o propun pentru fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu, cât şi cea pentru fiul lui Dorin Cocoş, Alin.

ADRIAN VIDEANU REȚINUT DE DNA. Vasile Blaga: Imaginea PNL este afectată

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel