Radu Tudor: Cheia este la Klaus Iohannis. Ce urmează

Marți Klaus Iohannis se va adresa Parlamentului pe chestiuni generale, anticorupție, sistemul de justiție, activitatea Guvernului. Radu Tudor a făcut un comentariu legat de acest aspect în contextul în care România pare dezbinată.

"Guvernul si-a recunoscut greseala ce a scos oamenii in strada. A dat o ordonanta pentru abrogarea ordonantei mult contestate. In mod normal, protestele ar trebui sa inceteze. Semnalele sunt insa ca nu se va intampla acest lucru. Romania poate reveni la normal, cu dezbateri pro si contra, cu decizii luate dupa consultari ale puterii cu opozitia, societatea civilia si asociatiile profesionale in interiorul institutiilor democratice, constitutionale.

[citeste si]

Cheia este acum la Klaus Iohannis. Dupa ce presedintele i-a incurajat pe protestatari, Guvernul a facut pasul inapoi. Acum exista premisele intoarcerii in Parlament. Va indemna maine presedintele la incetarea protestelor, va solicita partidelor consultari la Palatul Cotroceni, va incuraja Parlamentul sa preia initiativa modificarii Codului Penal potrivit cererilor Curtii Constitutionale?

Daca o va face, este evident ca presedintele va urma litera si spiritul Constitutiei, care la Articolul 80 spune asa:

Preşedintele României

ARTICOLUL 80

Rolul Preşedintelui

(1) Preşedintele României reprezintă statul român şi este garantul independenţei naţionale, al unităţii şi al integrităţii teritoriale a ţării.

(2) Preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice. În acest scop, Preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate.

Cheia este la Klaus Iohannis.

Voi asculta maine cu atentie discursul domniei sale din Parlament", a scris jurnalistul pe blogul său.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel