Radu Tudor, analiză. Șansa României. ”Cinic și onest, trebuie să profităm”

Radu Tudor consideră că România are o oportunitate uriașă după ”derapajul democratic și strategic” al Turciei.

Jurnalistul precizează că ”o involutie serioasa a relatiilor Turciei cu partenerii si aliatii din SUA si Europa duce aceasta tara spre esec democratic si derapaj strategic. Presedintele Erdogan se dovedeste un personaj nociv pentru evolutia secularista si democratica a Turciei, de la Mustafa Kemal Attaturk pina azi. Cinic si onest vorbind, Romania ar trebui sa profite maxim din alunecarea Turciei spre modelul iranian”.

Totodată, Radu Tudor explică pe blogul personal, faptul că ”toata greutatea strategica a NATO si SUA la Marea Neagra ar trebui pusa pe Romania ! Cu amenintarea permanenta a Rusiei, cu derapajul Turciei, Romania are acum toate argumentele sa-si convinga aliatii ca e tara cea mai potrivita pentru angajamente strategice aliate in urmatorul deceniu. Cu elementele scutului NATO antiracheta amplasate la Deveselu, cu sistemele Patriot ce vor fi achizionate rapid (primul chiar anul viitor), cu o flota de 48 de avioane F-16 ce trebuie rapid operationalizata si cu 3-4 corvete moderne ancorate in Portul Constanta, avem argumente sa ne convingem aliatii ca aici in Romania e ancora de viitor a solidaritatii NATO pentru Flancul de Est”.

”Asa cum tragedia de la 11 septembrie 2001 a insemnat o crestere a relevantei strategice a Romaniei, un argument pentru consolidarea parteneriatului strategic cu SUA si pentru invitarea noastra sa aderam la NATO, tot asa actualul context complicat de securitate din Europa si mai ales din zona Marii Negre are in esenta sa un potential imens de valorificare a tarii noastre. Sper ca exista vointa si inteligenta in plan national dar si euroatlantic pentru a concretiza aceasta uriasa oportunitate” a mai precizat Radu Tudor, potrivit sursei citate.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel