Radu Țincu: Omicron ar putea anunța SFÂRȘITUL pandemiei! Ni s-a PROMIS că undeva până la finalul acestui an...

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Medicul Radu Țincu a vorbit despre OMICRON și despre posibilitatea ca această variantă a COVID-19 să oprească pandemia.

Radu Țincu, medic primar ATI la Spitalul Floreasca, a declarat că dacă se confirmă că varianta Omicron a SARS-CoV-2 este mult mai blândă și nu produce forme severe, oamenii vor resimți COVID-19 ca pe o banală viroză respiratorie, care fie nu va produce niciun fel de risc, fie va genera riscuri minime asupra stării de sănătate.

În plus, medicul spune că este posibil ca varianta Omicron să anunțe sfârșitul pandemiei de COVID-19.

Întrebat la B1 TV dacă momentul în care varianta Omicron va deveni dominantă poate să fie finalul pandemiei, o teorie vehiculată și de managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași, Radu Țincu a afirmat:

"Da, cu siguranță poate fi. Dacă într-adevăr că această nouă variantă virală e mult mai blândă și nu va produce forme severe care să pună în pericol viața oamenilor, este evident că atunci coabitarea va fi mult mai facilă, oamenii într-adevăr vor resimți COVID-19 ca pe o banală viroză respiratorie, care nu va produce niciun fel de risc sau riscurile sunt foarte puține asupra stării de sănătate, însă, vedeți, și aici trebuie să avem un pic de răbdare. Pentru că acele date statistice pe care le avem din Africa de Sud evaluează o populație foarte tânără".

"Ni s-a promis – și sunt studii în desfășurare – că undeva până la sfârșitul acestui an să avem toate aceste detalii cu privire la eficiența și protecția pe care ne-o oferă anticorpii"

Cu toate acestea, medicul a spus că deocamdată nu există date suficiente despre tulpina Omicron.

"Media de vârstă a celor care s-au îmbolnăvit cu Omicron în Africa de Sud și care au fost raportați că dezvoltă forme ușoare de COVID-19 era de sub 25 de ani. Trebuie să vedem dacă și la 40 de ani sau la 70 de ani această variantă se manifestă în același fel. De aceea, cred că următoarea perioadă trebuie să fie o perioadă de două-trei săptămâni în care așteptăm cu toții ca datele științifice să ne fie puse la dispoziție pentru a înțelege cum funcționează această nouă variantă virală.

Nu putem compara o persoană de 25 de ani care se îmbolnăvește de COVID-19 cu o persoană de 75 de ani care mai are și trei-patru boli cronice, deci nu avem date suficiente. Acesta este un aspect al virulenței virusului. Ne interesează să vedem și populațiile vârstnice sau cu boli cronice dacă au o anumită particularitate. De asemenea, ce nu știm până la acest moment, nu știm dacă anticorpii pe care îi avem la dispoziție fie după vaccinare, fie după trecerea prin boală, sau anticorpii monoclonali pe care îi folosim în terapia pacienților COVID-19 mai sunt la fel de eficienți. Ni s-a promis – și sunt studii în desfășurare – ca undeva până la sfârșitul acestui an să avem toate aceste detalii cu privire la eficiența și protecția pe care ne-o oferă anticorpii", a completat medicul.

Încă 4 cazuri de OMICRON, confirmate în România, sâmbătă

"Încă 4 cazuri cu varianta OMICRON a virusului SARS-CoV-2 au fost confirmate în România, în urma secvențierilor efectuate la Institutul National de Cercetare-Dezvoltare "Cantacuzino".

Este vorba despre sportivul al cărui rezultat parțial indica o suspiciune de infectarea cu tulpina Omicron și cei trei contacți ai săi din lotul de rugby,  pasageri ai cursei din Africa de Sud, care au fost depistați pozitiv pentru virusul Sars Cov -2 în urma testelor RT- PCR.

Toate cele 4 persoane se află în izolare, iar starea lor de sănătate este bună, 3 dintre acestea fiind vaccinate anti -Covid 19.

Până în prezent, pe teritoriul României au fost confirmate 7 cazuri cu varianta OMICRON a virusului SARS-Cov-2", informează Ministerul Sănătății.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel