Radu Stroe acuză: Klaus Iohannis nu dă doi bani pe politica PNL

Declarația recentă a liderului liberal, Klaus Iohannis, privind procedura de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu din 2012, reprezintă un afront adus PNL și dovedește că succesorul lui Crin Antonescu la șefia partidului nu dă doi bani pe politica dusă de PNL în ultimii doi ani, consideră deputatul Radu Stroe, vicepreşedinte al Partidului Liberal Reformator (PLR), fost ministru liberal de Interne.

Potrivit lui Radu Stroe, Klaus Iohannis, prin recentele sale apariţii publice, face cunoscut strategia pentru campania din acest an, care presupune delimitarea de tot ceea ce a însemnat PNL pe scena politică românească.

Citește și Klaus Iohannis: Suspendarea din 2012, prost inspirată și inutilă. Nu trebuia făcută

"Este tot mai clar pentru toată lumea care este strategia abordată de Johannis pentru alegerile prezidenţiale din acest an. Deciziile din ultimele luni, dar mai ales ieşirile publice din aceste zile ne arată că Johannis nu dă doi bani pe politica dusă de PNL în ultimii ani, pe demersurile politice pe care partidul le-a avut, la fel cum nu este interesat de doctrina liberală sau de apărarea liberalismului, aşa cum se tot laudă după ce a trecut la PPE. De fapt, strategia domnului Iohannis pentru această campanie este una simplă: delimitare de tot ceea ce a însemnat PNL. Declaraţiile domnului Johannis referitoare la referendumul din 2012 reprezintă un afront adus cetăţenilor care şi-au exprimat punctul de vedere la vot, un afront adus liberalilor din cadrul Partidului Naţional Liberal, care au acţionat în acel moment", precizează Stroe, potrivit Agerpres.

Klaus Iohannis, lipsit de culoare politică

Fostul ministru de Interne susține că Johannis nu a fost şi nu va fi vreodată un liberal, și atrage atenția că o revoltă în interiorul PNL este iminentă.

"El nu are culoare politică, el are numai ţeluri de mărire, fie prim-ministru, fie preşedinte, iar prin acest comportament de afrontare a Partidului Naţional Liberal nu va reuşi să ajungă nici una, nici alta", spune vicepreşedintele PRL, potrivit căruia Iohannis jigneşte "nu numai alegătorii care şi-au exprimat votul, dar şi liberalii care ar trebui să ia atitudine împotriva sa", în încercarea de a schimba discursul PNL din ultimii trei-patru ani.

"Nu este departe momentul în care membrii Partidului Naţional Liberal vor avea o reacţie împotriva conducerii, pe măsura trădării înfăptuite de către aceasta împotriva intereselor electoratului, a intereselor aleşilor locali ai Partidului Naţional Liberal şi nu în ultimul rând împotriva fiinţei Partidului Naţional Liberal istoric, pe care tocmai se pregătesc să îl arunce în braţele PDL", a avertizat, de asemenea, Radu Stroe.

Preşedintele PNL, Klaus Johannis, a afirmat luni că USL a pregătit foarte prost în 2012 suspendarea preşedintelui Traian Băsescu din funcţie, arătând că toată procedura a fost inutilă, la limita Constituţiei şi nu trebuia realizată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel