EXCLUSIV  Se anulează rotativa guvernamentală? Radu Popa, lui Rareș Bogdan: Înțeleg că vrea să fie drăguț cu șeful lui, dar nu se poate. Marcel Ciolacu va face treabă foarte bună

colaj foto: DC News
colaj foto: DC News

Deputatul PSD Radu Popa a comentat cele mai recente declaraţii ale europarlamentarului Rareş Bogdan şi a dorit să-i reamintească că Nicolae Ciucă nu va mai fi premier începând din luna mai.

Prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu a afirmat joi cu referire la protocolul de guvernare, care prevede, pe lângă schimbarea premierului, schimbul unor ministere între PSD și PNL, că documentul ar putea fi ”îmbunătățit”. Radu Popa, deputat de Dâmboviţa, a discutat la Interviurile DC News despre implicaţiile protocolului semnat în noiembrie 2021, dar şi despre zvonurile privind posibilitatea renegocierii lui.

Citește și: Ce se întâmplă cu rotativa ministerială. Rareş Bogdan, după anunţul lui Paul Stănescu: Dacă PSD insistă ca dl Grindeanu să rămână la Transporturi, nu se mai face rotativa

Iată ce a declarat Radu Popa despre acest aspect: 

Radu Popa: Mai sunt multe de făcut în anul care vine. Urmează rotativa asta în care PSD-ul va prelua funcţia de prim-ministru prin domnul Marcel Ciolacu. Din informaţiile pe care le am, eu nu ştiu de nicio renegociere a protocolului. Asta este o atribuţie pe care o au liderii coaliţiei. Din partea noastră nu ştiu să dorească cineva vreo renegociere. 

Bogdan Chirieac a replicat: Am înţeles că PSD-ul ar dori să păstreze Transporturile şi Finanţele.

Radu Popa: Eu am citit o declaraţie de-a domnului Sorin Grindeanu unde spune că n-ar dori neapărat să păstreze Transporturile. E o opţiune pe care fiecare poate s-o ia în interiorul acestei negocieri. Eu n-am auzit să se dorească renegocierea protocolului coaliţiei. Dar, fiind o coaliţie, se poate întâmpla mâine să fie o renegociere. Dar astăzi, la ora când vorbim, nu ştiu de o renegociere.

Bogdan Chirieac: Domnul Rareş Bogdan ne-a spus că dacă domnul Ciucă rămâne premier, atunci ei ar fi de acord ca PSD-ul să menţină ministerele actuale.

Radu Popa: Domnul Ciucă nu poate să rămână premier. Din mai, Marcel Ciolacu va fi premier. Înţeleg că Rareş are declaraţii din astea sub inventar politic, încearcă să fie drăguţ cu şeful lui. Nu se poate. E un protocol. Va veni domnul Marcel Ciolacu şi va face o treabă foarte bună.

Bogdan Chirieac: PSD-ul a mai zis că ar dori să îmbunătăţească protocolul, cu anumite ministere, de comun acord, cu cărţile pe masă...

Radu Popa: Nu sunt la masa la care se desenează protocolul, dar eu nu cred că se va schimba protocolul. După părerea mea, în momentul în care începi o discuţie despre schimbarea protocolului, se poate întâmpla orice. Şi eu cred că nu e o idee bună să se întâmple orice. Cred că e bine să rămână aşa cum s-a stabilit acum un an şi jumătate, cu cele două-trei ministere care urmează să fie schimbate şi cu primul ministru în funcţie... şi toată lumea merge înainte.

Emisiunea completă aici:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel