EXCLUSIV  Radu Popa: În 22 septembrie, acum, când vorbim, în România, nu există energie pentru jumătate din consumatorii casnici din decembrie

Deputatul PSD Radu Popa a fost invitatul zilei de joi la interviurile DCNews și DCNewsTV. 

„Astăzi suntem pe 22 septembrie. Vă spun o bombă acum, nu spune nimeni în România, pentru că nu e bine să spunem, e bine să stăm cu gunoiul sub preș, nu cumva să vadă cineva că este mizerie în casă. Azi, 22 septembrie 2022, pentru jumătate din luna decembrie, în România, nu există energie pentru consumatorii casnici”, a zis deputatul Radu Popa.

„Deci, în 22 septembrie, acum, la ora asta, când vorbim, în România, nu există energie pentru jumătate din consumatorii casnici din luna decembrie”, a reiterat Radu Popa.

„De ce? Pentru că energia este vândută în avans, pentru că am pus un preț plafonat de 1300 lei MW la furnizare. Energia a fost cumpărată cu prețurile din piață, mult peste 1300! L-am închis pe trader, în sensul că le-am luat sută la sută dacă ei vând în afară și le-am dat 2 la sută dacă vând în interior”, a mai spus Radu Popa.

„Parenteză: apariția peste noapte a unei ordonanțe care plafonează prețul la producători sperie investitorul”, a mai zis deputatul în cadrul interviului.

„Nu vreau să fiu greșit înțeleg. Nu iau apărarea traderilor, nu iau apărarea producătorilor. Eu ridic niște probleme pe cale să devină bombe. Este un comerciant, popular i se spune speculant. Asta face: cumpără ieftin și vinde scump. Dar este comerciant. (...) În România, de două săptămâni, nu este deschisă nicio linie, ei nu fac nimic, nu vând nimic, nu cumpără nimic”, a zis Radu Popa.

Deputatul Radu Popa, interviul zilei la DCNews

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel