Radu Oprea: Violeta Alexandru, copiii așteaptă alocațiile acum!

Senatorul PSD Radu Oprea îi transmite un mesaj dur Violetei Alexandru.

"Violeta Alexandru, copiii așteaptă alocațiile acum! Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat că se gândește la soluția plății alocațiilor prin vouchere pentru că sunt părinți care fumează și beau banii copiilor.

Dacă se caută o soluție națională înseamnă că fenomenul este grav și că majoritatea părinților fac lucrul acesta. Am cunoscut mergând prin țară, dar și în colegiul Prahova unde sunt ales senator, foarte mulți oameni obișnuiți cu unul, doi sau trei copii, cărora alocațiile le sunt de un mare ajutor. Aceștia nu beau și nu fumează banii destinați copiilor lor. Îi folosesc pentru a le oferi o viață mai bună și educație. Pe toți aceștia, Violeta Alexandru i-a jignit intr-un mod nepermis", a scris Radu Oprea pe Facebook.

"Pentru ei, această alocație este vitală"

"Însă, am cunoscut și părinți foarte săraci. Pentru ei această alocație este vitală. Cu acești bani reușesc să pună ceva pe masă copiilor. Despre haine, caiete, jucării foarte rar poate fi vorba. Sunt acei oameni care ne spun poveștile triste pentru care lăcrimăm in fața televizoarelor, ne impresionează și donăm. Dar donația este insuficientă să scoata copiii din sărăcie. Ei au nevoie de protecție socială, de protecție din partea statului. Ei nu și-au dorit vreodată viața aspră pe care o duc alături de copii lor, nu și-au dorit niciodată să fie săraci. Șansa insă nu le-a surâs ca celor care pot mânca trei mese pe zi, în fiecare zi a săptămânii. Faptul că indivizi ca Violeta Alexandru, vorbesc despre acești oameni cu apelative de genul bețiv sau leneș, face ca noi să trecem nepăsători pe lângă ei", afirmă Radu Oprea.

"Mitul asistatului social, leneș și bețiv este foarte prezent în România"

"Mitul asistatului social, leneș și bețiv este foarte prezent în România, deși astăzi sunt mai putin de 200.000 de oameni care beneficiază de acest drept. Cei ca Violeta Alexandru poartă o mare parte din vina de a ne fi transformat in indivizi imuni la suferințele celor de lăngă noi. Empatia, solidaritatea au devenit cuvinte pe care le folosim, din păcate, prea rar. Într-adevăr sunt și cei care își îneacă amarul și sărăcia în alcool, dar vă întreb: oare nu îi judecăm prea aspru? Cât de mult ne străduim să îi ințelegem? Cât de mult ne străduim să-i ajutăm?

De aceea, cei ca Violeta Alexandru nu trebuie să mai ajungă vreodată în demnități publice. Pentru că nu pot ințelege suferința oamenilor și atunci nu vor face absolut nimic pentru a-i ajuta. Acum cred că înțelegem mai bine de ce a refuzat mărirea pensiilor minime cu 70 de lei pentru cei peste 940.000 de români aflați în acestă situație. Pentru că nu are inimă...", transmite senatorul PSD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel