Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, audiere. Daniel Zamfir: Nu treceți atât de ușor

Darius Muresan / 29 ian 2018 / 10:34 Salveaza PDF Comentarii

Ștefan Radu Oprea, propunerea PSD pentru Ministerul Mediului de Afaceri, a fost audiat azi în Parlament.

După ce Ștefan Radu Oprea și-a prezentat programul și obiectivele în noul Guvern, a urmat o serie de întrebări, majoritatea vizând programul start-up nation.

Daniel Zamfir (PNL) i-a solicitat ministrului propus să monitorizeze site-ul OLX. Asta întrucât pe site-ul respectiv apar nenumărate anunțuri cu proiecte start-up nation care au fost avizate pozitiv. Mai exact, sunt persoane care câștigă proiectele start-up nation, dar ulterior le pun la vânzare pe OLX.

Ștefan Radu Oprea a evitat inițial întrebarea, a vorbit despre start-up nation la modul general, punând accent pe importanța și continuitatea programului.

[citeste si]

„Să nu treceți atât de ușor, mă interesează chestiunea care s-a dezvoltat pe OLX”, i-a replicat Daniel Zamfir. Acesta a insistat și a precizat că cei care vând programele ocupă locul unui antreprenor care chiar și-ar fi dorit să beneficieze de finanțare.

„Spiritul antreprenorial, se vede că e viu în România, că suntem creativi și inventivi. Start-up nation dorește să crească acest sprit antreprenorial. Nu toate firmele care se nasc vor și dăinui”, a replicat Ștefan Radu Oprea.

După ce Daniel Zamfir a precizat că aceste proiecte nici măcar nu au început și deja au fost scoase la vânzare pe OLX, ministrul propus spune că este vorba despre un caz izolat iar ministerul va monitoriza aceste vânzări pentru a verifica dacă ele se transformă într-un fenomen, caz în care „trebuie luate măsuri”. 


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22