Radu Oprea: Investitorii nu au încredere în Guvernul PNL

"Investitorii nu au încredere în Guvernul PNL", apreciază senatorul PSD Radu Oprea.

"Pentru a treia lună consecutivă asistăm la un record negativ: investițiile străine directe sunt negative. Datele oferite de BNR arată că pe primele patru luni ISD este de - 410 milioane euro. Comparați această cifră cu + 2,15 miliarde euro ISD înregistrat pe primele patru luni ale anului trecut și veți înțelege dimensiunea dezastrului guvernării PNL.

Ministrul finanțelor publice Florin Cîțu spunea la anunțul Standard & Poor's, asupra ratingului de țară, că menținerea perspectivei negative este un lucru 'pozitiv'. Însă, investitorii străini nu îl cred, continuă retragerea capitalurilor, anulează programe de investiții (vezi anunțul Dacia care amână programul de dezvoltare pe acest an), renunță la proiectele de investiții greenfield pentru anul 2020", a scris Radu Oprea pe Facebook.

Ce e de făcut?

"Ce ar fi de făcut? Prezentarea unui plan de relansare economică solid și credibil. Acest plan trebuie să conțină măsurile de sprijin și stimulare a investitorilor pentru a le recâștiga încrederea. Pare dificil să faci acest lucru în timpul unei crize economice, dar paradoxal aceasta crează și noi oportunități. Se discută din ce in ce mai mult despre scurtarea lanțurilor de aprovizionare și relocarea unor facilități de producție din Asia în Europa. Unde este România în această competiție de atragere a investițiilor străine? Nicăieri. Absentă pentru că a desființat direcția Invest România. Nicăieri, pentru că lipsesc politicile publice și programele de atragere a investițiilor străine", apreciază senatorul Radu Oprea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel