Radu Moldovan, despre alegerea directă a preşedintelui CJ: Puterea de a-şi alege conducătorii trebuie sa fie în mâinile oamenilor

Liderul PSD Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, consideră că alegerea directă de către cetăţeni a preşedintelui Consiliului judeţean reprezintă un semn de modernitate şi de consolidare a democraţiei şi afirmă că 'puterea de a-şi alege conducătorii trebuie să fie în mâinile oamenilor'.

Radu Moldovan este şi preşedinte al Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud şi a obţinut primul său mandat în această funcţie, în 2012, prin vot uninominal, în prezent aflându-se la cel de-al doilea mandat. 'Chiar dacă pentru unii aleşi ai statului român, care nu au nimic în comun cu identitatea noastră naţională, un judeţ nu reprezintă nimic, sunt sigur că pentru fiecare dintre locuitorii judeţului Bistriţa-Năsăud apartenenţa la comunitatea noastră reprezintă un motiv de mândrie! Puterea de a-şi alege conducătorii trebuie să fie în mâinile oamenilor! Ieri, Guvernul României a statuat acest lucru! Aşa se modernizează o ţară şi se consolidează o democraţie', a scris Moldovan pe Facebook.

Liderul social-democrat apreciază că schimbarea modului actual în care sunt aleşi preşedinţii de consilii judeţene va duce la eliminarea jocurilor politice de culise. 'Este corect ca toţi cei care doresc să candideze pentru demnităţi publice să vină în faţa oamenilor, să arate ce au făcut şi vor să facă pentru comunitate! Eliminarea jocurilor politice de culise şi aducerea deciziei în dreptul cetăţenilor reprezintă un act de consolidare a democraţiei într-un stat', a opinat Radu Moldovan. Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă care prevede alegerea preşedinţilor de Consiliu judeţean prin vot direct de către cetăţeni, a anunţat, luni, vicepremierul Daniel Suciu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel