Radu Mazăre rămâne în arest preventiv. ÎCCJ a decis

Radu Mazăre, fost primar al Constanței și fost lider PSD, a primit, joi, o hotărâre care-l doboară din partea magistraților de la Înalta Curte. 

ÎCCJ a decis ca Radu Macăre să mai stea în "beciul domnesc", încă 30 de zile. Magistraţii s-au certat în privinţa eliberării lui Radu Mazăre. Judecătorii nu cădeau de acord asupra contestaţiei depuse de DNA. O judecătoare voia să îi dea drumul lui Radu Mazăre, în timp ce cealaltă îl voia tot după gratii. Un al treilea judecător a decis. Speţa s-a judecat în complet de divergenţă.

Miercuri, ÎCCJ a admis contestația procurorilor DNA la înlocuirea arestului preventiv cu arest la domiciliu.

ÎCCJ a admis, în 22 mai, cererea fostului primar al Constanței de de înlocuire a arestului preventiv cu cel la domiciliu, dar decizia a fost contestată de procurorii DNA, care, miercuri, a fost admisă de ÎCCJ. Astfel, Radu Mazăre rămâne în arest. Pentru cât timp, tot ÎCCJ urmează să decisă. Într-o primă decizie, Înalta Curte a respins propunerea procurorilor DNA de a prelungi arestarea preventivă în cazul lui Radu Mazăre şi al lui Sorin Strutinsky, dispunând ca fostul edil şi omul de afaceri să fie arestaţi la domiciliu. Dar și în acest caz procurorii au făcut contestație. Joi, judecătorii ÎCCJ au decis ca lui Radu Mazăre să-i fie prelungit mandatul de arestare. 

Radu Mazăre este acuzat că a luat mită nouă milioane de euro de la firme pe care le-a sprijinit în obţinerea de autorizaţii. El fost arestat în 2 aprilie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel