Urmărește emisiunea live


Radu Mazăre promite o "bătaie pe bune"

Radu Mazăre, primarul municipiului Constanța, a dat sfoară în țară că are nevoie de luptători adevărați, competitivi, aceștia urmând să lupte în arenă "pe bune" chiar de ziua edilului, pe 5 iulie, în cadrul Carnavalului de la Mamaia. "Vom avea o bătaie pe bune de gladiatori", a promis Radu Mazăre.

Spectacol, "bătaie pe bune", un pic de istorie stilizată și multă, multă distracție, promite pentru această vară primarul Constanței, Radu Mazăre.

Însă, pentru data de 5 iulie, când Radu Mazăre își va serba ziua de naștere, Mamaia va fi gazdă pentru cea mai spectaculoasă luptă cu gladiatori, organizată de sărbătorit în cadrul Carnavalului de la Mamaia. De altfel, primarul Constanței, care va interpreta rolul lui Caeser, a și dat sfoară în țară că îi așteaptă la Mamaia pe toți curajoșii care pot lupta precum celebrii gladiatori ai Romei antice. 

Citește și Mamaia are un nou imn. Delia și Speak au lansat "A lu' Mamaia"

Și pentru că totul trebuie pregătit în amănunt, inițial, Radu Mazăre s-a consultat și cu un istoric, ceea ce i-a confirmat că nu are nevoie de modele care să poarte costume, ci de luptători adevărați.

"Cum Caesar organiza pentru bucuria plebei spectacole de dans, de cântec, dar mai ales de gladiatori, ne-am gândit să facem și noi", a declarat primarul Constanței, citează stirileprotv.ro.

Gladiatorii, mare parte dintre ei sclavi, luptau pentru libertatea lor în arenă cu fiare sălbatice sau între ei, pentru ca, la finalul bătăliei, în cazul unei înfrângeri, dreptul de a trăi sau de a muri să fie stabilit de spectatori. Ori, pentru a supraviețui în arenă, gladiatorii erau special antrenați, de aceea ș Radu Mazăre nu vrea pe oricine pentru spectacolul pe care îl pregătește pentru prima sâmbătă a lunii iulie.  

"Vom avea și o bătaie pe bune de gladiatori. Caut niște cascadori care să se poată lupta ca niște gladiatori adevărați", a mai spus Radu Mazare, oferind detalii, în glumă, și despre răsplată: Vor lupta "pentru bani sau pentru libertate sau pentru o fată sau un băiat".

Cu toate acestea, personajul-surpriză al sărbătorii va fi cineva special din viața primarului Constanței, fiul său, care va interpreta rolul lui Brutus, unul dintre ucigașii lui Caesar. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel