Radu Mazăre cere demisia lui Ponta: În locul lui, mi-aș fi depus mandatul

Primarul Constanței, Radu Mazăre, crede că Victor Ponta ar trebuie să demisioneze din funcția de președinte al PSD după eșecul de la alegerile prezidențiale.

Radu Mazăre este deranjat că șefii de la centru acuză liderii locali pentru înfrângerea lui Ponta la alegerile din 16 noiembrie. 

"Eu dacă aș pierde alegerile, mi-aș depune mandatul (...) Sunt deranjat că sunt arătat cu degetul pentru eșecul lui Ponta și eșecul lui Dragnea", a declarat Mazăre în fața Curții de Apel București, unde se judecă un nou termen în dosarul în care edilul este acuzat de retrocedarea ilegală a unor terenuri.

Victor Ponta a arătat în ieșiri publice recente că procesul de reformare a PSD presupune și înlăturarea din partid a membrilor cu probleme penale, categorie în care se înscrie și primarul din Constanța.

„Este, într-adevăr, o stare de nemulţumire (la nivelul PSD - n.red.), sunt discuţii despre felul în care este gestionat la nivel central în această perioadă post-electorală. Dacă mă întrebaţi pe mine, şi eu unul sunt deranjat că sunt arătat cu degetul pentru eşecul lui Ponta sau pentru eşecul lui Dragnea. Eu, dacă aş pierde alegerile la primărie, a doua zi mi-aş depune mandatul şi în niciun caz nu aş arăta spre cei care sunt şefi de organizaţii mici, locale, că ei sunt de vină pentru pierderea mea", a declarat Mazăre, conform Mediafax.

Întrebat dacă Victor Ponta ar trebui să îşi dea demisia de la conducerea Partidului Social Democrat, Radu Mazăre a spus că „în mod normal şi onorabil, da".

Mazăre, curtat de Geoană și Vanghelie?

De asemenea, chestionat în ce "tabără" s-ar plasa, Mazăre a menţionat: "Nu ştiu încă, nu am luat o decizie, discut cu prietenii mei şi colegii mei. După cum ştiţi, la Constanţa suntem o echipă foarte strânsă şi foarte solidari unii cu ceilalţi, iar eu nu iau decizii de capul meu. Discut să văd ce vrea şi ăla şi ăla, în momentul în care avem o opinie cristalizată o luăm într-o direcţie cu toţii".

Primarul Constanţei a subliniat că nu a discutat, deocamdată, nici cu Marian Vanghelie şi nici cu Mircea Geoană, despre o eventuală intrare într-o formaţiune politică a celor doi.

„E posibil să plece parlamentarii către această formaţiune. În orice caz, lucrurile nu sunt tocmai în regulă. Adică nu mi se pare normal ca atunci când pierzi nişte alegeri să dai vina pe alţii”, a spus Mazăre.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel