Urmărește emisiunea live


Radu Mazăre: "Am documente devastatoare pentru ăștia de la DNA"

mazare manechine
mazare manechine

Primarul Constanței, Radu Mazăre, a anunțat, joi, că are documente devastatoare pentru DNA. Actele sunt de la Ministerul Justiției din Lichtenstein și vor fi depuse la ÎCCJ. 

Odată cu depunerea documentelor, Radu Mazăre va solicita să i se ridice interdicția de părăsire a țării în dosarul penal în care este sub control judiciar. El este acuzat de luare de mită privind construirea cartierului de locuințe sociale "Henri Coandă".

"Este un protest"

"Am niște documente devastatoare pentru ăștia de la DNA, pe care le depun la Înalta Curte. (...) Vă spuneam că mai aștept un document. (...) Și eu și Ministerul Justiției din România l-am primit din partea Ministerului Justiției din Lichtenstein. Și o să-l depunem la Înalta Curte, săptămâna asta, când o să cer ridicarea interdicției de părăsire a țării. (...) L-a primit oficial Ministerul Justiției din România și trebuie să răspundă la el. Este un protest adresat Ministerului Justiției din România de către ministrul Justiției din Lichtenstein, privitor la modul în care au folosit documentele trimise din Lichtenstein. (...) Pentru că orice probă care se obține, trebuie obținută legal, printr-o comisie rogatorie, că de aia se fac comisiile rogatorii", a spus Radu Mazăre, înainte de începerea unei ședințe a Consiliului Local Municipal Constanța.

SIMONA HALEP, BEIJING. Primul mesaj după ce s-a retras din turneu. "Am ales cu mintea, nu cu inima"

Radu Mazăre a fost reținut de procurorii DNA, în aprilie 2014, alături de omul de afaceri Avraham Morgenstern. Erau acuzați de fapte de corupție, într-un dosar penal privind construirea cartierului de locuințe sociale "Henri Coandă". Judecătoarea Rodica Cosma de la ÎCCJ a respins propunerea DNA de arestare preventivă. Procurorii nu au adus probe care să demonstreze că Radu Mazăre ar fi primit mită de la Morgenstern Avraham, în schimbul facilitării câștigării unui contract privind construirea de locuințe sociale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel