Golban, atac la Isărescu: Ne transformă în piață de desfacere

golban
golban

Radu Golban a descoperit, în timp ce îşi făcea documentarea pentru teza doctorală, că Germania are o datorie istorică de peste 18 miliarde de euro către Banca Naţională a României. Golban a declarat joi la Realitatea TV, că nu este bine pentru România să consume resurse pentru a ține leul puternic. Asta îi ajută pe importatori și îi distruge pe exportatori. Golban a reproșat Băncii Naționale că apără interesele străinilor: nu a cerut datoria Germaniei și face din România o piață de desfacere.

Potrivit românului stabilit în  Elveţia, doctor în economie, în timp ce toate ţările caută să aibă o valută ieftină pentru a-şi promova exporturile, România caută să aibă un leu puternic ca să se califice ca bun importator.

"Eu i-aş spune Banca Anaţională a României. Toate ţările caută să aibă o valută ieftină pentru a-şi promova exporturile. Noi căutăm să avem un leu puternic ca să ne calificăm ca buni importatori. Un leu puternic nu înseamnă altceva decât să exportăm forţă de muncă. Am auzit "Ţine leul tare!". O ţară  precum e România, cu un deficit pe balanţa comercială, care importă mai mult decât exportă nu poate avea o valoare mai mare. Noi vrem să ne calificăm ca buni importatori şi mâine", a explicat economistul.

Radu Golban a spus că "un expert (n.red.) ca Isărescu nu ar trebui să aibă tupeul să mintă cetăţenii", căci printr-un leu puternic nu facem decât reîmpatrierea profiturilor companiilor din străinătate şi crearea a noi locuri de muncă tot în străinătate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel