Radu F. Alexandru somează CA al RTV să stopeze epurarea politică a SRTv

radu f alexandru
radu f alexandru

Senatorul PDL, Radu F. Alexandru, condamnă graba de care dă dovadă actualul C.A. al postului național de televiziune de a organiza Comisiile de evaluare a salariațiilor din TVR și de judecare a contestațiilor. Remarcând faptul că niciun parlamentar PDL, niciun ziarist și niciun reprezentant independent al societății civile nu se regăsește în aceste comisii, democrat-liberalul cere parlamentarilor USL, desemnați ca membrii în comisii, să nu se facă complici la această ”epurare politică a SRTv”.

Democrat-liberalul susține, într-o declarație de presă, că afirmațiile recente ale lui Claudiu Săftoiu în interviul acordat, duminică, pentru HotNews, ”sunt ultima dovadă a partizanatului politic, necinstea și iresponsabilitatea actualului președinte al TVR și al C.A. a postului național de televiziune”, precizând că ”redresarea și recredibilizarea TVR este o problemă națională care trece peste interesul politic de moment".

Consemnând faptul că actualul CA al TVR  a fost ”instalat fraudulos”, Radu F. Alexandru îi condamnă pe Claudiu Săftoiu și reprezentanții USL din defunctul Consiliu pentru graba de care dau dovadă în organizarea Comisiilor de evaluare a salariațiilor din TVR și de judecare a contestațiilor numai și numai cu participarea parlamentarilor USL și a unor oameni a căror apartenență politică (PSD+PNL) sau opțiune politică în favoarea USL este de notorietate.

”Nici un parlamentar PDL, nici un ziarist și nici un reprezentant independent al societății civile nu a fost găsit potrivit să facă parte din aceste comisii!”, remarcă senatorul PDL, care susține că ”restructurarea postului național de televiziune trebuie făcută după un program conceput de specialiști a căror competență este de necontestat, iar reducerea numărului de salariați trebuie operată după criterii ferme și transparente, dincolo de orice condiționare politică”.

În consecință, senatorul PDL îi somează pe Claudiu Săftoiu, ca și pe ceilalți membri ai C.A., ”să înceteze imediat orice tentativă de epurare politică în SRTV” și lansează un apel către senatorul Cristian Țopescu (PNL) și către deputatul Mădălin Voicu (PSD), membri desemnați în cele două comisii, ”să nu se facă complici la demersul inițiat de actualul C.A., să se recuze din cele două Comisii și să apere corecta și libera funcționare a TVR”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel