EXCLUSIV  Radu Călin Cristea - Gabriel Liiceanu. Cristea: Cartea a fost interzisă, la fel i s-a întâmplat și lui Mugur Ciuvică

Radu Călin Cristea, a cărui carte, "Împăratul cu șapcă – Regimul Băsescu și elitele sale" a fost interzisă în librăriile Humanitas de Gabriel Liiceanu spune că l-a deranjat în mod deosebit faptul că este o situație cu repetiție. De asemenea, o carte a lui Mugur Ciuvică a fost interzisă de Gabriel Liiceanu. 

Radu Călin Cristea spune că este dreptul oricărui manager să își gestioneze afacerea după cum dorește, însă interzicerea unei cărți este departe de spiritul democratic al oricărei țări. După interzicerea cărții, autorul a semnat o scrisoare deschisă pentru Gabriel Liiceanu, la care nu a primit un răspuns. 

"Nu mă așteptam la un răspuns pentru că nu era propriu-zis o scrisoare deschisă adresată unei instituții, ci adresată unei persoane din mediul privat, care firește că are deplina liberate de a-și gestiona afacerea. Ceea ce m-a deranjat a fost repetarea unor situații din trecut și mă refer în special la cartea semnată de Mugur Ciuvică, "Zece ani răi", care de asemenea nu a intrat în grațiile domnului Liiceanu. Toate librăriile din țară înțeleg la un moment dat cartea și ca o afacere. Nu mai vorbim și de faptul că lași cărțile să circule, să iradieze un anumit conținut. Chiar dacă domnului Liiceanu nu i-au plăcut destul pagini din această carte, domnia sa neapărând în imagini tocmai favorabile și pot înțelege omenește, poate că ar fi fost o dovadă a unui spirit democrat, să accepte o asemenea carte în librăriile sale," a spus Radu Călin Cristea la interviurile DCNEws Live. 

Scrisoare deschisă

Reamintim că recent apărută sub semnătura jurnalistului și scriitorului Radu Călin Cristea, cartea („Împăratul cu șapcă – Regimul Băsescu și elitele sale", Editura RAO) l-a determinat pe Gabriel Liiceanu care a decis să interzică difuzarea acestei opere de peste o mie de pagini în librăriile "Humanitas". Cristea a ripostat printr-o scrisoare deschisă , acuzîndu-l pe Liiceanu că este un „moralist care trișează". Radu Călin Cristea spune că gestul acestuia îi amintește de Mihai Dulea, șeful cenzurii comuniste. 

Vezi răspunsul complet al lui Radu Călin Cristea:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel