Radiațiile solare, cancer pentru piele. Cine e predispus și cum tratezi arsurile

Radiațiile solare pot provoca cancer de piele. Cei mai expuși sunt cei care lucrează în aer liber, direct sub razele soarelui.

 

Radiațiile solare sunt nocive pentru piele. Culoarea deschisă a pielii și expunerea la razele ultraviolete cresc riscul de cancer de piele. Medicul dermatolog Olga Simionescu a explicat în exclusivitate pentru DC Medical cum ne afectează razele soarelui.

Protecție pentru a evita radiațiile solare

Medicul dermatolog subliniază importanța protecției. În zilele toride de vară trebuie să ne protejăm pielea, dar și capul de radiațiile solare. Oricât de mare ar fi tentația să stăm la soare trebuie să avem în vedere că la orele prânzului radiațiile ultraviolete sunt cele mai puternice, dar și cele mai nocive pentru piele.

”Vara, principalul inamic al tegumentului uman este soarele. Sunt radiațiile ultraviolete de la mijlocul zilei care ard și cele de dimineață și după amiază de tip A predominant. Este foarte important protecția mecanică, portul pălăriilor cu boruri largi, ai ochelarilor de soare și protecția chimică cu produși cu un factor care să depindă de tipul tegumentului uman”, a explicat medicul dermatolog Olga Simionescu, în exclusivitate pentru DC Medical.

VEZI MAI MULT PE DC MEDICAL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel