Rachete Patriot. Mihai Fifor, mesaj după votul din Comisie

mihai fifor
mihai fifor

Comisia de apărare a Senatului a aprobat, luni, 20 noiembrie, cu unanimitate de voturi, un raport de adoptare a proiectului de lege pentru achiziţia primului sistem de rachete Patriot.

Ministrul Mihai Fifor, după vot, a spus că România este „în linie dreaptă”. „Este un vot important, care ne ajută să mergem mai departe cu programul. (...) După votul de astăzi, proiectul merge în plenul Senatului. Am toate motivele să cred că va fi votat în plen, pentru ca apoi să meargă în Camera Deputaților", a declarat ministrul Mihai Fifor.

[citeste si]

"Discutăm de acest proiect de lege în cadrul parteneriatului strategic între România şi SUA. (...) Este un efort colectiv care plasează România într-un club select al apărării europene şi mondiale prin această achiziţie a sistemului Patriot. (...) Pentru Armata Română, acesta reprezintă doar un prim pas, anul acesta achiziţionăm primul sistem din cele şapte. Sistemul urmează a fi operaţional în 2020 şi nu face altceva decât să deschidă programele mari de înzestrare pentru Armata Română. În perioada următoare vom veni şi cu alte proiecte de lege privind achiziţionarea altor echipamente, aprobate în CSAT şi, desigur, cu un acord prealabil al Parlamentului României', spusese Mihai Fifor, în Comisia de apărare a Senatului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel