Quinoa, în cura de slăbire. Argumente pe care trebuie să le știi

Quinoa este o cereală consumată din timpuri străvechi, care se bucură de o reputație tot mai bună în alimentația modernă. Quinoa vine la pachet cu o mulțime de beneficii, iar unul dintre cele mai importante este că poate fi inclusă în cura de slăbire.

Quinoa este considerată de mulți specialiști ca fiind înlocuitorul perfect pentru carne, deoarece furnizează proteine complete. Pentru că are în conținutul său toți cei 9 aminoazici esențiali, poate să înlocuiască cu succes proteinele de origine animală. 

Pentru că vara simțim nevoia să consumăm mult mai multe salate și verdețuri, quinoa este o variantă ideală de a înlocui carnea în aceste preparate. 

Quinoa conține foarte puține grăsimi și 0 colesterol. În schimb, este o sursă excelentă de magneziu, sau de mangan și cupru. Totodată, conține și fier, triptofan sau fosfor. Are un efect protector asupra inimii şi împiedică depunerile de colesterol în artere, reducând riscul de atac de cord.

Cantitatea de calciu din quinoa este similară cu cea a produselor lactate, de aceea persoanele care nu tolerează produsele lactate pot să aleagă preparate cu quinoa sa sursă de calciu.

Un alt avantaj: quinoa nu are un gust puternic și poate să absoarbă aromele celorlalte ingrediente cu care este combinată. Ea este perfectă atât în preparate dulci alături de fructe, dar și în amestecurile cu legume și verdețuri.

Cura de slăbire: quinoa, calorii

100 de grame de quinoa conțin numai 120 de calorii și 2 grame de grăsime.

Persoanele care vor să slăbească sau să-ți mențină greutatea o pot integra în alimentația lor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel