Putin - Trump, întâlnire istorică. Chirieac: România trebuie să încheie războiul româno-român pentru a face față provocărilor externe

Putin
Putin

Donald Trump și Vladimir Putin au stat, luni, față în față, la Helsinki, Finlanda.

Președintele american a început prin a-l felicita pe Vladimir Putin pentru competiția Campionatului Mondial din Rusia, a cărui finală a avut loc ieri seară la Moscova. Trump a considerat organizarea ca fiind impecabilă și a precizat că a urmărit meciurile de la Mondial.

Ulterior, Trump a precizat presei că "avem multe lucruri de discutat. Vom discuta despre comerț, despre rachete, subiecte militare, dar și despre China". Trump a subliniat faptul că întrevederea este o oportunitate "uriașă" pentru cele două țări.

Analistul Bogdan Chirieac a vorbit despre acest subiect.

”Probabil vom asista la construcția unei noi ordini economice și politice mondiale. România trebuie să încheie, în cea mai mare viteză, războiul româno-român pentru a face față provocărilor. Până acum, am stat foarte liniștiți, în colțul nostru. Din nefericire, de la venirea lui Traian Băsescu, din 2005, România nu a mai avut politică externă. În general, noi nu făceam distincție, și era bine să fie așa, între occidentali. Pentru noi, toți erau foarte frumoși, deștepți, buni și democratici. Trebuie făcută o diferențiere.

În opinia mea, trebuie să stăm lângă SUA și Israel, fiindcă SUA și Israel nu au, în niciun caz, calcule de dezmembrare teritorială pentru România, nu spun că UE ar avea, Doamne ferește! Dar în istorie, s-a mai întâmplat că Germania cu Rusia au mai dezmembrat România, știți Pactul Ribbentrop-Molotov. Deocamdată, România nu are capacitatea de a face politică externă, de a profita de oportunități, de poziția geo-strategică, de rezervele de petrol și gaze din Marea Neagră, cultură etc”, a zis Bogdan Chirieac la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel