Putin se uită cu jind la gurile Dunării, avertizează Băsescu

Președintele Traian Băsescu spune că, în opinia sa, președintele rus Vladimir Putin "se uită cu cel mai mare jind gurile Dunării", el amintind că afirmația sa controversată că "Marea Neagră este un lac rusesc" este acum o realitate. 

Șefeul statului a arătat că există o îngrijorare profundă pentru că, după 1968 (invadarea Cehoslovaciei de către URSS - n.r), este prima dată când în Europa se petrece invadarea și anexarea teritoriului unui stat la alt stat, prin amenințarea forței, scrie Mediafax.

Potrivit şefului statului, nimeni, în momentul de faţă, nu exclude "paşi următori", care să vizeze Transnistria, Republica Moldova, estul Ucrainei sau Odessa.

"Dacă mă întrebaţi pe mine, şi asta am susţinut în discuţii la Bruxelles, Federaţia Rusă nu va invada estul Ucrainei, dar îl va controla prin oamenii numiţi în administraţie, pentru că nu au niciun rost să rupă Ucraina", a spus Băsescu.

El a precizat că ruşii îşi doresc un "om pe placul lor" în fruntea Ucrainei, la alegerile prezidenţiale din 25 mai.

"Cred că Putin se uită cu cel mai mare jind, dacă privim în istoria Federaţiei Ruse şi în istoria Imperiului rus, se uită cu jind la gurile Dunării. Cred că Transnistria, Odessa şi către gurile Dunării, către această zonă, nu ştiu dacă se va întâmpla, dar mi-am făcut datoria să avertizez aliaţii noştri, sper să nu se întâmple, dar, în mod categoric, aceste riscuri există", a spus şeful statului.

Preşedintele Băsescu a mai spus că, în opinia sa, vor mai urma acte de agresiune, după Ucraina, "nu împotriva statelor membre NATO, dar, acolo unde NATO nu există, pentru Putin nimic nu există", notează Mediafax.

"Există, după comportamentul pe care îl are acum, îmi permit să gândesc că în gândirea preşedintelui Putin există bunul plac al domniei sale", a adăugat Traian Băsescu, precizând că este îngrijorat de evoluţiile viitoare, chiar dacă nu există un pericol direct de agresiune la adresa României sau la adresa vreunui stat baltic sau la adresa Poloniei.

În opinia preşedintelui Băsescu, "schimbarea frontierelor în regiune nu este exclusă".

Președintele participă, sâmbătă, la o dezbatere organizată de Fundația Mișcarea Populară, pe tema "Rolul administraţiei locale în modernizarea comunităţii. Statul de drept şi siguranţa cetăţeanului".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel